Оптически илюзии с дрехи, които ще ви направят да изглеждате по-слаби и по-високи

Обичате ли да разглеждате примери с оптични илюзии, където не всичко е така, както изглежда на пръв поглед? А знаехте ли, че успешно може да приложите оптичните илюзии и в облеклото , така че да ви направят да изглеждате по-слаби, по-стройни и по-високи?

Следващата статия е полезна за жени и момичета, които са внимателни към външния си вид и биха искали да скрият дребните си недостатъци или да подчертаят своите добродетели с помощта на малки трикове.

За да изглеждате по-стройни, просто използвайте следните 5 оптични илюзии в дрехите :

Вертикалните линии ще ви помогнат да направите фигурата по-стройна. Кройката, линията в дрехите или закопчаването – всичко това може да ви направи по-високи и по-слаби. На снимката има две идентични фигури, едната с шев в средата, а другата без – можете да видите разликата.

Освен това, колкото по-малки са линиите и са разположени по-близо една до друга, толкова по-тънка ще изглежда фигурата в тях.

Хоризонталните линии наистина могат да ни правят по-пълни. Погледнете снимката по-горе и ще видите, че силуетът отляво изглежда по-тънък. И всичко това, защото хоризонталната линия прерязва най-широката част на тялото.

Но хоризонталните линии трябва да се използват разумно. В рисунката по-горе средната фигура изглежда най-пълна, въпреки че пропорциите на всички са еднакви. Но лявата и дясната фигури изглеждат много по-стройни от другите. Тук работи една интересна оптична илюзия.

Диагоналът ви позволява да намалите визуално фигурата, което я прави по-слаба. Дори и големите джобове, пришити под диагонал, добавят същия ефект към дрехите.

Важно е да се обърне внимание на силуета на раменете. Разширяващите се и стесняващи се линии в тази област също имат определен илюзионен ефект.

Ако имате много широки бедра и тесни рамене, силуетът, разширяващ се към горната част, ще ви подхожда. Това могат да бъдат дрехи с голяма яка, която се обръща на раменете, или просто деколте тип лодка.

Ако имате тесни бедра, но природата ви е дарила с големи гърди, тогава можете да носите така наречените рокли (блузи) с „нашийник“ като тези по-долу:

Оптична илюзия №5

И, разбира се, накъде без черно? Все пак това е най-важният закон: черният цвят ни прави слаби.

Но не просто черното като цвят, а в комбинацияе с дрехи с по-светъл тон. Не забравяйте, че върху „проблемната“ част трябва да преобладава тъмният цвят, който ще я направи визуално по-тънка.

Източник: За Жената