Няколко упражнения за очи, които помагат за кръвообращението (ВИДЕО)

Работните часове на компютъра, четенето по време на пътуване, или при лоша светлина, стрес, нервно напрежение и безсъние са само някои от рисковите фактори, водещи до влошаване на зрението. Всичко това се развива в офталмологични заболявания с течение на времето.

На фона на стреса могат да се развият рефракционни грешки – миопия, далекогледство, астигматизъм.

С възрастта може да се появи атрофия на ретината, катаракта и глаукома. Всички тези заболявания водят до нарушено зрение. Въпреки това, те могат да бъдат лекувани, и най-важното – да  се предпазим от тях.

Александър Дроженников разказва за „очна гимнастика“ за подобряване на зрението , което помага при офталмологичните заболявания и предотвратява тяхното развитие.

Гимнастика за подобряване на зрението

Народният лечител и основател на училището за дълголетие винаги споделя само най-добрите и доказани упражнения. Този път той съветва за силна гимнастика за очите – Тао-Ин. Това са упражнения, които не само подобряват зрението, но и имат благоприятен ефект върху цялото тяло.

По-долу е дадено видео, където можете да видите техниката на изпълнение на тези упражнения. Междувременно, нека да разберем кое какво е.

ГИМНАСТИКА ЗА ОЧИТЕ

Упражнение номер 1

Упражнението се изпълнява седнали или изправени, както предпочитате. Вземете удобна позиция, сложете ръце на очите си и се отпуснете. Направете 3-4 дълбоки вдишвания и издишайте, дишайте бавно и дълбоко. С всяко издишване изпуснете ненужните мисли в главата си.

Това е един вид приспособяване към упражненията. Трябва да се успокоите, да се отървете от външни мисли, да се потопите в себе си и да се концентрирате върху упражненията.

Упражнение номер 2

Три пръста (показалец, среден и безимен) се поставят на горния край на орбитата под веждите, започвайки от ръба на носа. Притискането се движи по горния край на орбитата от носа до слепоочията. Тогава просто вървете по долния край на орбитата.
Трябва да натискате усилено, но много внимателно, за да не увредите очите си. Движете три пъти по горния край и три пъти по долния.

Упражнение номер 3

Също така с три пръста натиснете слепоочията. Първо масажирайте с кръгови движения, след това го натиснете силно и го освободете рязко.
След това поставете пръстите си под окото, масажирайте с активни движения и след това натиснете и освободете.

Упражнение номер 4

Сега преместете пръстите си към зеницата, със затворени очи. Натискаме много спокойно, не силно. Натискаме и пускаме, повтаряме 10 пъти.

Упражнение номер 5

Хванете горния клепач с палец и показалец и дръпнете клепачите нагоре и надолу 50 пъти. Движението трябва да бъде леко. Ако почувствате болка или дискомфорт, вземете почивка.

Упражнение номер 6

И последното упражнение: с натискане на палеца и показалеца върху носа, в края на едното и второто око. Пребройте до 10, натиснете надолу върху носа и след това го освободете.

Това е много силна гимнастика, която засяга цялото тяло. Благодарение на нея, можете да възстановите зрението, да го подобрите, както и да облекчите умората на очите. Вземете навика след работа или преди лягане, за да направите този малък набор от упражнения .

И тук е обещаното видео, в което Александър Дроженников ще разкаже повече за упражненията.

След първата реализация на комплекса ще почувствате подобрение. Упражнението помага на хората с далекогледство, късогледство, глаукома и астигматизъм. В допълнение, тази гимнастика подобрява кръвообращението в областта на очите и главата, и също така нормализира работата на сърцето.

Основният виновник за всякакви проблеми е стреса. По-рано Александър Дроженников каза как да се отървете от хроничен стрес с едно упражнение .

Харесали ли сте упражненията? Не забравяйте да споделите с приятели.

Източник: За Жената