Няколко прически, които състаряват жените след 40-годишна възраст

Косата е истинско богатство за всяка жена. Но много често неправилно избраният стил на косата разваля стилната ви страна, или добавя десетки години, които абсолютно не отиват.

Просто изтрийте от вашия „репертоар“ прическата, която ви състарява! Стилистите препоръчват да изберете прическа, която да се основава не само на формата на лицето и обема на косата, но и на възрастта.

Прически, които състаряват жените след 40-годишна възраст

Подготвили сме примери за 7 неуспешни прически, които правят жените по-възрастни.

Дълга коса

Ако сте далеч над 30, от дългата коса, особено в комбинация с централната част, е по-добре да се откажете.

Такава стилизация образува триъгълник, а лицето ви сякаш тече.

Дългата, спусната косата прави жените по-големи и подчертава всички несъвършенства на лицето. Но ако не искате да се разделите с дългата коса, можете да си направите прическа на етажи.

Също така е от полза асиметрията в комбинация със скъсяване малко под ключицата.

Гладка, пенирана коса

Можете да си позволите тази прическа в три случая: ако имате перфектна кожа и лице без дефекти, балерина сте, или сте на 10 години. В други случаи такава прическа фокусира вниманието върху всяка линия, на всяко незабележимо петно, сякаш подчертава лицето ви. И косата изглежда много по-къса, отколкото е.

За да не приличате на жена от времето на революцията, ви предлагаме, да разрошите малко косата си. Или направете обемна прическа, която визуално прави лицето по-слабо и по-младо.

Хваната отзад коса всички варианти

Чист кок, където очевидно не всеки косъм е на място, няма да ви направи да изглеждате по-млади. За да се спасите от ситуацията, може да сложите ярък аксесоар или няколко свободни кичура, кокетно оставени отстрани.

Опашки и плитки

Ако сте над 35, тогава е по-добре да избягвате плитки и конски опашки. Такива прически са идеални за ученици, а по-възрастните жени с опашка правят впечатление, че те умишлено се правят на по-млади и не изглеждат много хубави.

Твърде къса прическа

Такава прическа отваря врата и челото. Късите прически не дават възможност да се коригира овалното лице, а всъщност с течение на времето, всяка жена губи от това.

Твърде къдрави

Твърде сериозният подход към създаването на къдрици не само набляга на възрастта, но и добавя години! Изберете естествени вълни, омекотени черти на лицето, които отиват почти на всички.

Тийнейджърска прическа

Ако една жена на 45 години е решила да има плитка, две плитки, бръснато слепоочие, или боядисва косата си зелена, но не променя гардероба си, това ще изглежда като отчаян опит да удължи младостта, която да прикрие неуспешно възрастта си. Невъзможно е да комбинирате блузата на баба и модерна прическа и да изглеждате стилно в същото време.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Говорейки за това, какви прически са подходящи, не забравяйте за цвета на косата . Тъмният цвят на косата, особено наситеното черно, значително увеличава възрастта на жената. Въпреки че не само тъмната коса състарява. При блондинките, оттенъкът на косата им се слива с тона на кожата на лицето им и може също да изглеждате по-възрастни от годините си. За сивите нишки в косата не казваме нищо.

Всеки от нас е уникален и никога не бива да го забравяме. И абсолютно не е необходимо да прилагате горните точки на всяка цена и всяка жена. Има хора, на които им отиват дълги пуснати коси и на 45 години , и изглеждат красиви и хармонични, при условие че им отива на структурата на косата и кожата, а някои са с много къса коса. Всичко е индивидуално!

Ако обаче не искате да изглеждате по-възрастни от вашите години, анализирайте вашето изображение и помислете, дали косата ви не разваля външния ви вид и добавя години.

Желая ви, да живеете в хармония със себе си, да бъдете щастливи и да донесете светлина и красота на света!

Харесва ли ви статията? Покажете на своите приятели тази информация: ще бъде нещо, което да обсъдите, няма съмнение!

Източник: За Жената