Нося си по един орех в джоба и много ми помага!

„Всеки човек трябва да намери удобен начин да се пази от вредните влияния“, казва 92-годишният великотърновков Стефан Рашков.

Той е посветил 40 години от живота си на изследванията на вредните радиации от земните недра.

През последните години се насочиха към изследванията на опасните излъчвания от обсебващата ни електроника – като монитори, телефони и всякакви безжични устройства и апарати.

Бившият архитект и заместник-началник на военното училище – сега НВУ „Васил Левски“, е факир на радиестезията.

„Радиестезията е наука, която помага за намиране на вредните лъчи и би могла да ни научи как да се предпазваме от тях. Чувал съм от други мои колеги, че няма спасение. Аз не съм солидарен с това мнение.

Вертикалните земни излъчвания са наистина опасни, но достатъчно е да сложите два ореха в джоба си и можете да бъдете спокойни и защитени. Всяко сферично тяло образува около себе си защитна среда и, ако човек попада вътре в нея, може да е спокоен, че нищо от вредните лъчи не му влияе“, казва арх. Стефан Рашков.

Според него, ако в спалнята държим торбичка с няколко ореха, ще бъде много по-здрави и ще спим доста по- добре. Радиестезистът е бивш полковник от армията, работил е като архитект и като учител.

Той вярва, че човек може да живее до 150 г. и затова се е посветил на проучванията как да ни защити от вредните влияния. „Искам да променя тази предопределеност, искам да помогна хората да не умират преждевременно. Има, разбира се, много причини за това, понякога те са извън нас. Може да водите най- правилния и здравословен начин на живот и пак да не се чувствате здрав. Как трябва да бъде защитен всеки един е най-сложният, но и най-лесният за отговор въпрос. Ако човек се научи да използва това, което му е дадено от природата като щит, може да живее много дълго.

Например – ако се научи да черпи енергия от дърветата. Дори и за много хора това да звучи като фантастика, те могат да зареждат всеки от нас. Това става, като ги прегърнем или като се облегнем с гръб на ствола им. Много важно е да се научим да различаваме кои дървета ни зареждат с позитивна енергия и кои – с лоша“, обяснява архитектът. За да се установи как всеки отделен човек може да бъде защитен и да открие полезните за него енергии, трябва да се направи „изследване“ с багети. Рашков, макар и на 92 г., и сега работи много добре с тях, за да му показват къде енергията е опасна и къде – не.

В стаите си той е разположил множество сферични предмети и съветва всеки да направи същото. Работа може да свърши и обикновено топче за тенис на маса, но ако се използва орех, той вече многократно увеличава защитната си сила. Архитектът разказва, че за вредните земни излъчвания пръв говори немският учен проф. Ернст Хартман.

В началото на миналия век той доказал, че земното кълбо е покрито с мрежа от невидими ленти, подобни на земните паралели и меридиани и така описал въпросните земни излъчвания. Арх. Рашков обаче не е съгласен, че това са ленти. Според него, става дума за невидими вертикални стени от земни излъчвания. Те вървят от ядрото на планетата към повърхността. Пресичат се от невидими хоризонтални стени, които излъчват негативна енергия от пласт с дебелина около 20 см. И това е през всеки 2 м височина.

За да се предпази, Рашков е изработил няколко пирамиди от картон. Те са разположени в стаите на точно определена височина и така излъчват универсална енергия, която предпазва от болести и му дава сили за живот. „Няма как да прекалиш с пирамидите. Аз не помня от колко години вече спя под цял букет от тях. Доскоро бяха четири, но нямаше какво да правя и си изработи още две „, признава арх. Рашков.

Източник:  политика