Никога не яжте тези 7 храни на празен стомах, ако искате да отслабнете!

Сутрин е най-важното време от деня, всичко започва отново, вие се събуждате с подновена сила и желание за нови емоции. За да бъде деня добър, започнете с правилната закуска ! В края на краищата, как ще се чувствате през целия ден зависи много от нея

Важно е да закусите така, че метаболизмът ви да не се забавя и тялото ви да ви служи цял денс пълния си капацитет. Само един здрав човек може да бъде оптимист и да работи добре. Всички сме свикнали да ядем различни закуски, но малко хора мислят за това как те влияят върху тялото ни.

Първото хранене е много важно, пращате храна в празен стомах и трябва да се погрижите тази храна да е не само полезна, но и да не навреди на вашето здраве. Много продукти, които виждаме на масата сутрин, абсолютно не бива да се ядат на празен стомах! Разгледайте този списък по-долу и ще разберете какво имаме впредвид…

Цитруси
Те има свойство да причинява алергии на хората. Дори ако нямате склонност към алергични реакции, консумирането на първото нещо за закуска може да доведе до неприятни обриви.

Не можете да заредите с бавни въглехидрати черния дроб, а цитрусите на празен стомах могат да ви донесат гастрит (портокаловият сок на празен стомах може да помогне за успешното начало на гастрит).

Преди да ядете цитрусови плодове и пиете сокове, изяжте например чиния с овесена каша. Яжте цитрусови плодове за закуска, но не на празен стомах.

Бананите
Бананите са известни със своето високо съдържание на магнезий, което подобрява функционирането на сърцето. Но не се вманиачавайте в тях. Изяден банан на празен стомах може да наруши баланса на калий и магнезий, така че не се изненадвайте, ако след закуска на банани ще се чувствате като в летаргия цял ден.

Сурови зеленчуци
Не само гастрит, но и язва в допълнение може да предизвика закуската от сурови зеленчуци- корозират и раздразняват стените на стомаха.

Кисело мляко
Разбира се, ако ядете кисело мляко на празен стомах, то няма да бъде толкова вредно, колкото цитрусови плодове примерно. Но няма да има полза! Организмът не се нуждае от допълнителни бактерии сутрин, по-добре да го хапнете през деня като следобедна закуска или междинно хранене

Студени напитки
Студената вода и всякакъв вид напитки по принцип имат лошо действие върху храносмилането. И ако пиете нещо студено сутрин, стомахът ви няма да се радва – процесът на смилане на храната ще се забави през целия ден.

Бонбони
Много вероятно е, че хората, които понастоящем страдат от диабет в миналото са обичали да закусват нещо сладко. Панкреасът не може да изработи достатъчно инсулин рано сутринта, да се храните с бонбони на празен стомах – това е смъртоносно.
Нивото на захар в кръвта ще се повиши до нездравословни граници, проблеми със здравето в бъдеще са гарантирани. С панкреаса, не бъдите груби никога.

Кафе
Кафе на празен стомах … Е, кой не прави това? Но това е толкова вредно. Кафето дразни лигавицата, стомаха може да отговори на постоянното консумиране на кафе с гастрит. Черният дроб също не е развълнуван от кафето на гладно, защото ще трябва да извърши сериозна почистваща работа след него.

Панкреасът също страда …

Яжте правилно и вашето здраве ще ви изненада. Сега знаете какви храни трябва да се избягват на празен стомах. Направете списък с тези храни и го закачете на хладилника – често забравяме колко е важно здравето ни и се сещаме за него чак, когато е късно вече!

Грижете се за близките! Разкажете им за продуктите, които не трябва да ядат на празен стомах – предпазете ги от здравословни проблеми.

Източник: За Жената