Никога не хвърляйте тези 10 неща в канала – ще източат парите ти..

Хората често изхвърлят нещо в канала и дори не мислят за последствията. Знаете ли кои неща никога не трябва да се хвърлят там? Препоръчваме да прочетете този списък и да го запомните веднъж завинаги, защото последствията могат да ви струват много пари.

В тази статия ще ви разкажем за нещата, които никога не трябва да слагате в канала и за последствията, които може да доведе до това, ако го направите.

Ориз и макаронени изделия

Макароните и оризът поемат вода с течение на времето и стават много по-големи от преди. Отнема много време, за да се разтворят във вода, което лесно може да доведе до запушена канализация.

Яйчени черупки

Хората мислят, че ако счупите черупките на яйцата на малки части, това няма да се задържи в канала, но това не е съвсем вярно. Малките парчета могат да се залепят едно за друго, което може да доведе до образуването на едно огромно парче с течение на времето и да доведе до запушване.

Брашно

Представете си, че брашното и водата се комбинират във вътрешността на дренажа и правят лепилна смес. Тази смес може да привлича други отпадъци и да образува огромно запушване.

Лекарства

Някои хора смятат, че лекарството се разтваря лесно във водата, така че хвърлят хапчета надолу в канализацията. В действителност, те не се разтварят във вода, те замърсяват водата. Водните филтри могат да изчистят повечето микроорганизми, но няма филтър, който да изчисти замърсяването на лекарството от водата.

Коса

Косата е една от най-честите причини тръбите в банята да се запушат. Това е особено вярно, ако имате дълга коса. Когато косата влезе в канала, тя се забива вътре и образува топка, която действа като мрежа за други отпадъци. Така че, следващия път, когато почиствате, не забравяйте да я хвърлите в кошчето и всеки път да се опитате да срешите косата си, преди да вземете душ. Това ще намали падането на косми в канала.

Стикери от плодове

Дори, ако стикерите са много малки, трябва да ги изхвърлите в кофата за боклук, вместо надолу в канала. Проблемът с тях е, че имат лепило. Самите стикери са изработени от материали, които отнемат много време, за да се разградят.

Строителни отпадъци

Независимо откъде идва строителният отпадък, никога не трябва да го изхвърляте в канала. Това важи както за много малки парчета, така и за прахообразни отпадъци. Големите парчета предизвикват запушвания, а малките могат да се задържат отстрани и да доведат до още по-сериозни проблеми.

Презервативи

В началото може да изглеждат напълно невинни, но трябва да имате предвид, че те са изработени от латекс, който никога не се разгражда. Освен това, презервативите могат да се напълнят с въздух, вода или други отпадъци, което ще доведе до много сериозно запушване, от което може да бъде много трудно да се отървем.

Цигарени фасове

Проблемът е, че цигареният филтър е синтетичен и абсорбира вода и се разширява. Най-лошата част е, че той никога не се разтваря. Цигарените филтри също съдържат различни вредни химикали, като никотин, които могат да замърсят водоснабдяването.

Женски продукти – тампони, превръзки

Всеки знае, че тези неща са предназначени да абсорбират влагата, така че те могат драстично да се увеличат и да доведат до много сериозно запушване.

Източник: jenata.blitz.bg