Никога до сега не сте подозирали, че лимона има тези 6 уникално полезни свойства!

От древни времена всеки знае за полезните хранителни и козметични свойства на лимона . Той е истинско съкровище за полезни витамини и микроелементи, които са толкова важни за нашето тяло. Но малко хора знаят, че жълтият плод може да се използва не само като хранителен продукт, но и като ароматизатор за въздух.

Ето как да освежите въздуха по начин, за който дори не сте и предполагали. Освен това, миризмата на този плод е много полезна, например, облекчава стреса и умората. Просто нарязвате цитруса на 4 равни части, поръсвате го със сол, поставяте го на масата или нощното шкафче до леглото и резултатът няма да ви накара да чакате .

 

  • Усещането за напрежение и умора ще изчезне

Учените казват, че ароматът на лимон кара нашия мозък да се отпусне. Мирисът на цитрусите спомага за успокояване на нервната система, намалява тревожността и помага за облекчаване на напрежението след труден работен ден.

  • Концентрацията на вниманието ви ще се подобри.

Всеки ден, вдишвайки аромата на лимон, ще забележите, че постепенно паметта и психическата ви активност ще се подобрят, а вниманието ви ще стане по-концентрирано.

  • Отлично настроение от сутринта.

Определено ще се събудите сутринта енергично и дори радостно благодарение на нарязаните лимонови филийки на нощното шкафче. И всичко това, защото ароматът на цитрусите стимулира производството на хормон на щастието в мозъка.

  • Няма да видите повече насекоми!

Мравки, мухи, комари и други вредители бягат от миризмата на лимон. Резените от цитрусови плодове ги карат да напуснат моментално помещението. И за по-добър ефект, добавете карамфил към плодовете и гледайте за какво става въпрос

  • Забравете за високото кръвно налягане

За хората, страдащи от хипертония, лимонът е особено важен. Етеричните масла, съдържащи се в него, подобряват кръвообращението и намаляват кръвното налягане.

  • Въздухът ще бъде пречистен от микроби и бактерии.

  • Благодарение на свойствата на лимона въздухът в стаята ще бъде пречистен от микроби.

Освежаващият аромат на лимон е това, от което се нуждае вашия дом. Само си представете колко по-добър е животът ви, ако поставите няколко парченца лимон близо до леглото си. 

Ако статията е полезна за вас, споделете я с приятелите си !

Източник: За Жената