Не допускайте тези 7 грешки! Те водят до появата на бръчки

Дерматолозите са категорични –  има някои на пръв поглед невинни неща, които правим в ежедневието си, без да се замисляме, че могат да навредят на състоянието на кожата ни, а оттам и на цялостната ни визия, пише Woman.bg.

Да видим кои са те:

1. Често забравяте слънцезащитния крем

UVB лъчите причиняват от 50 до 100 генни мутации в секунда, когато кожата е изложена на слънце. Ето защо използването му е повече от необходимо, независимо от сезона. Доказано е, че малките интервали, в които сме изложени на слънцето незащитени, са причина за уврежданията на кожата – дори повече от времето, когато сме на плажа и типично нанасяме слънцезащитни продукти. Освен опасни заболявания като рак на кожата, прякото излагане на слънце, независимо колко силно е то, без защита е една от причините за състаряването на кожата и появата на бръчки. За най-добър ефект използвайте продукт с фактор 30, като обръщате по-специално внимание на местата, които често се пропускат шията, кожата под брадичката, носа, областта до косата и ушите.

2. Миете лицето си с обикновен сапун

Формулата на сапуна е разработена само и единствено за тяло и ръце, не за лице. Запомнете това! Съставките в сапуните са твърде агресивни, груби за кожата на лицето и бързо я лишават от нейната естествена хидратация, унищожавайки защитния слой от влага и оставяйки кожата силно изсушена. Вместо сапун, по-добре използвайте нежно почистващо средство за лице, което съдържа подхранващи и успокояващи вещества и допринасят за здравето на кожата ви – почистващи пени, лосиони, гелове.

3. Лягате си с грим

Кожата има нужда от своята почивка през нощта, докато спите. Особено около очите, където тя е много нежна фина и бедна на мастни жлези. Тя лесно се изсушава и остарява преждевременно, ако не й давате време за отдих и възстановяване на клетките. Затова винаги, преди сън, отстранявайте старателно макиажа от лицето си и най-вече около очите с подхранва почистващ лосион, тоник или тоалетно мляко.

3. Консумирате по няколко кафета дневно

Кофеинът може да има благоприятно въздействие върху подпухналите очи и да стегне кожата, но ако прекалите с количеството, може да дехидратира най-горния кожен слой, което да доведе до поява на фини линии, а кожата да загуби жизнеността си. Не забравяйте, към консумацията на чаша кафе винаги добавяйте и по чаша вода.

4. Спите на едната си страна

Когато притискате лицето си до възглавницата в продължение на осем часа, това може да доведе до поява на трайни гънки, които с течение на времето може да се превърнат в бръчки. От друга страна, мазнината и бактериите от възглавницата, могат да се прехвърлят върху лицето ви.

5. Не миете достатъчно лицето си

Всяка сутрин наплисквайте изобилно почистеното си от предната вечер лице си с хладка вода. Това я освежава и стяга. Последвайте процедурата с нанасянето на почистващ и подхранващ продукт. Редовното почисване на лицето сутрин намалява риска от появата на акне върху кожата, което пък от своя страна я прави уязвима на инфекции, а оттам и податлива към образуването на бръчки.

6. Не пиете достатъчно вода

Предотвратяване на появата на бръчки се постига с редовната консумацията на вода. Тези, които консумират достатъчно количество вода всеки ден, са по-малко предразположени към образуването на бръчки или белези от акне. Приемането да достатъчно вода ще спомогне да избегнете причинителите на досадните пъпки – запушени пори и задържане на токсини. Ако сте от хората, които пият по 7-8 чаши чиста вода всеки ден, вие не само ще подобрите състоянието на вашата кожа, но и здравето ви ще укрепне.

7. Твърде често сменяте козметиката си

Вие правите тази грешка, когато бързо решите, че ще си купите нещо ново от рекламите, които са ви харесали за лицето си. Обикновено сме твърде нетърпеливи и искаме да постигнем отлични резултати в рамките на няколко минути. Но това не се случва. Препаратите за лице е нужно да се използват най-малко няколко седмици, за да се оцени тяхната ефективност. Минималното време за оценка на почистващото средство е от 4 до 6 седмици. И трябва да го използвате редовно.

Източник: dunavmost