Невероятна вълшебна тор за цветя! Стават чудесни за 7 дни

За торене на стайни растения се използват какви ли не необичайни неща: черупки от яйца , утайка от кафе ,чай и дори обелки от банан . Какво ще кажете за пепелта ? Това е естествен тор, подходящ не само за градината, но и за стайни растения . Пепелта е отличен източник на хранителни вещества и минерали:фосфор , магнезий , калий , сяра , цинк , желязо , бор и др.

Пепелта бива на няколко типа: формирана след изгаряне на дървесина, слама или тор. Трябва да се отбележи, че съдържанието на полезни микроелементи във всеки случай е различно. Ето защо първо трябва да определите какви минерали са необходими за вашите зелени домашни любимци. За целта ще ви помогне тази проста таблица.

Дървесната пепел може безопасно да се използва за торене на стайни растения като Бенджамин фикус ,бегония , циклама , фуксия , монстера , мушкато , здравец , рози и други.

Възползвайте се от тази проста рецепта, за да получат вашите зелени приятели всички необходими микроелементи!

Ще ви трябват:

Смесете водата и пепелта в кофа. С получената смес поливайте стайните растения през целия сезон. Подхранвайки растенията с дървесна пепел, бъдете изключително внимателни – не я смесвайте самонячни или органични торове ! Това може да доведе до загуба на амоняк. Азотните торове могат да се прилагат само месец след подхранването с пепел.

Опитайте и се насладете на буйната зеленина и богатия цъфтеж на растенията си! Не забравяйте да споделите този ценен съвет с приятели.

Източник: За Жената