Насърчете растежа на косата си с тази уникална съставка! Има я почти във всеки магазин!

Кокосовото масло  съдържа хранителни вещества, които проникват през кожата, като заедно с това стимулират растежа на косата, в случай на прекомерно косопад. Този натурален продукт регулира нивото на рН и спира разпространението на гъбички и бактерии, отговорни за появата на инфекции в космените фоликули. Той хидратира корените в дълбочина и предотвратява отслабването и накъсването на косъма. Освен това, улеснява разресването и прави косата мека, гладка и сияйна.

Етеричното масло от розмарин  активира кръвообращението на скалпа и насърчава оксигенацията на космените фоликули. Това позволява непрекъснато обновяване на косата и, между другото, подобрява процеса на нахранване, което оказва влияние върху нейното развитие. Етеричната масло от розмарин притежава стягащи свойства, способни да намалят прекомерното производство на мазнини и появата на дрожди. Неговото възстановяващо действие намалява вредата, причинена от токсините и забавя преждевременното избелване.

Виж как може да се насърчи  растежа на косата  с маска от розмарин и кокосово масло.

Необходими продукти:

  • 10 супени лъжици кокосово масло
  • 5 капки етерично масло от розмарин

Начин на приготвяне:
Разтопете кокосовото масло на водна баня. Добавете етеричното масло от розмарин. Разбъркайте съставките с дървена лъжица. Изсипете сместа в тъмен флакон с херметическо затваряне. Нанесете част от нея върху кората на косата с леки и масажиращи движения в продължение на 5-10 минути. Оставете да действате още 20 минути и отмийте с хладка вода. Повторете процедурата 2-3 пъти седмично.

Източник:  Фрамар