Направих тези сандвичи веднъж и от тогава мъжа и децата ги искат всеки ден! Много бързи и вкусни!

Когато чуем сандвич, в много от случаите автоматично решаваме, че това е нещо вредно и не бива да го ядем, ако искаме да сме здрави и в добра форма. Да, има такъв тип сандвичи, но обикновено те са купешки и ние не сме особено сигурни в съдържанието на сандвичите, които се продават по магазините и бутките за бързо хранене.

Но съвсем друг е случаят, когато си приготвим сандвичи у дома, с продукти, които знаем откъде сме взели. Днес ви представяме една рецепта за затворени сандвичи, която не само се приготвя без много усилия и за кратко време, но и е адски вкусна. Освен това можем да ги направим за закуска, но и можем да ги спретнем за една по-нестандартна вечеря.

И така, продуктите, които са ни необходими, са: една питка – размерът е по наш избор; 2 супени лъжици масло; пресен зелен лук; 1 яйце; 2 супени лъжици сметана за готвене или топено сирене; малък домат; сол, черен пипер, сусам, както и всякакви други подправки, които обичаме.

Изброените продукти са за един сандвич. Преминаваме към приготвянето на тази вкусотия. Първата стъпка е да отрежем капаче от питката и да издълбаем джобче вътре. След това загряваме фурната на 190 градуса и слагаме разрязаната питка във фурната за няколко минути, докато хлебчето леко се запече. След това взимаме една супена лъжица масълце и го разнасяме в джобчето. Следващата стъпка е да вземем малко пресен лук и да го запържим в останалото масло. Към него добавяме и яйцето. Разбъркваме, докато яйцето стане полуготово. След това добавяме и сметаната или топеното сирене и продължаваме да бъркаме, докато стане готово. Тук идва редът и на подправките.

След като сме смесили всичко, го слагаме в джобчето на питката. Следващата стъпка е да наситним домата и още малко от пресния лук и да ги наредим отгоре. След това затваряме с капачето и по желание добавяме от сусама. С това нашият сандвич, приличащ на пица, е готов. Добър апетит!

Яна ВОЙНОВА

Източник: VsyakaJena