Направете си невероятно вкусна шоколадова торта и я хапвайте без излишна суета

Вижте как можете да направите проста и невероятно вкусна шоколадова торта без никаква излишна суета.

За да направим тортата по-интересна, препоръчваме отделно да си направите 2 вида тесто, но ако нямате много време,  можете да си купите направо готово от магазина. Също така, за да се подчертае вкуса на тортата, можете да добавите малко екстракт към тестото .

Съставки

масло 300 гр

тесто 1 кг

Какао на прах на вкус

Бял шоколад 200 гр

Яйце 9 броя

Пшенично брашно 80 гр

сол 1 щипка

бакпулвер 10 гр

Подготовка

Разточете тестото с помощта на силиконова четка намажете повърхността с масло и поръсете с какао на прах. Внимателно навийте тестото на ролка и го нарежете на тънки кръгове. За да предотвратите залепването на тестото върху ножа, намажете го с растително масло или периодично топете ножа в студена вода.

От кръгчетата от тесто, образувайте по 2 кръга върху пергаментна хартия (както на снимката е показано), покрийте с втори лист хартия за пергамент и превъртете кръгчетата така, че те да са малко по-голямо количество.


Смажете тавичка с масло, поставете първия кръг валцувано тесто с какаов прах. Намажете повърхността на тестото с разбито яйце. Разтопете шоколада на водна баня.


В дълбока купа разбийте 8 яйца със сол и брашно, прехвърлете половината от тестото в отделен съд. Добавете тъмния шоколад към едната част от тестото и белия шоколад към втората, разделете между резервоарите равномерно разтопено масло и 5 g бакпулвер във всяка порция. Разбъркайте всичко добре.


Тестото трябва да достигне консистенцията на гъста сметана, ако се окаже, че е по- водно, можете да добавите още малко брашно.

Изсипете под форма 2-та вида тесто, можете да направите модели в десерта с тънък дървен шиш. Покрийте шоколадовото тесто с втора палачинка от валцованото тесто с какао на прах (след изрязване до размера на матрицата) и намажете повърхността му с разбито яйце.


Изпратете тортата във фурната, предварително загрята до 170 градуса за 30 минути.

За да предотвратите слепването на тортата от страните и дъното на съда, увийте го с мокра кърпа и оставете десерта да изстине. След това обърнете тортата върху голямо блюдо и се насладете на невероятен вкуссладост с чаша ароматен чай или ободряващо кафе. Споделете тази успешна рецепта с приятелите си!

Източник: За Жената