Най-забавните лафове на синоптика-любимец Емо Чолаков

В професионалната биография на Емил Чолаков пише – ръководител на екипа „Прогноза за времето“ и водещ на прогнозата за времето на bTV Роден е в гр. Гоце Делчев на 12 май 1975 г. Завършил е физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Метеорология и геология“. Във визитката си в сайта на телевизията пише „Освен метеорологията, изключително много обичам да пътувам! Възможно е да изляза в планината!“ Другите ми страсти са книгите, киното, музиката … и плуването! „

Признава, че не играе тото, но това не му пречи редовно да се надява на печалба. Емо е един от хората, които впечатляват и с други таланти освен дар дуво – плете и шие гоблени. „Да, ама вземам скъпо“, коментира през смях Чолаков.

Дали защото знае, че bTV прави класация от лафовете му, или наистина толкова много приказки идват отвътре, но синоптикът не спира да използва своя цветен език, докато разказва прогнозата за времето по телевизията. Защото сайтът dalivali.bg (част от медийната група на bTV) за втория път направи своя кампания Лафът на Емо, която вече имаше премиера миналата година, а медиите отново приканват зрителите да гласуват за най-новото лаф на синоптика, Емисия на сайта е приготвил и специална селекция сред неизчерпаемите проблясъци на Чолаков от зимния сезон.

Резултатът от гласуването и имената на печелившите ще станат ясни на 15 април 2015 г. Преди финалната пряка обаче е включено избора на колеги от dalivali.bg – 10 от най-забавните лафове на синоптиката Емо Чолаков.1. Шести, шести ден вали и още не може да се озапти. Ски сезонът ще приключи, евентуално като нацъфтят черешите.

2. Добре, че е баба ви Марта, че да се припомни, че е качествена зима и има ли тя преспа у нас.

3. Марта в сряда беше слънчева, пролетна и прекрасна, но по всичко личи, че светлината в тунела ще се окаже среднощният зимен експрес.

4. Севернякът лае и хипе. Ветровит и студен – това е неговата длъжностна характеристика на вторника.

5. Може би е добре да махне кучешките епитети. Снега въобще не го отразявай – ще бъде много слаб и твърде евентуален.

6. Засега само студ, утре ще му пусне и един „кучи“ отпред … това няма да е всичко от студа тази седмица.

7. И пак да се каже, въпреки че само с приказки не става, не е само от вятъра, нито от времето – бедната ни е държавата.

8. Направете го добре, за да го изсъхнете по-добре и от най-добрите сушилни.

9. Да, не са доскорошните 20 градуса, но януари все още е като совите – не е това, което е.

10. Продължава да духа и да трансформира температурите в много по-кучешки отколкото в действителност. И тук сега идват новините, сгряващи сърца и тела.

Източник:  10-те най