Майка В Англия Се Надява Да Кърми Дъщеря Си, Докато Стане На 10

За някои хора кърменето все още е консервативно и остава тема- табу. Без значение дали някоя жена ще се откаже от това да кърми детето си, или обратното- да му дава естествена храна, социалните медии всеки ден обсъждат този въпрос от различни перспективи.

Една жена, която се отличава от масовото интернет мнение, е 36 годишна майка от Англия.  Прочетете историята ѝ и в коментарите споделете какво мислите. Ако Ви е интересно какво биха коментирали приятелите Ви, споделете статията във Фейсбук.

Майката кърми, за да увеличи IQ на дъщеря си.

Докато повечето жени спират да кърмят децата си преди да навършат годинка, но Мира Даусън от Дорсет, се надява да може да кърми дъщеря си Тара, докато навърши 10 години.

Мира е взела това решение поради много причини, но основната е интелигентността.

Също така това е част от живота, за която повечето хора не си спомнят.

„Според мен е приятно за бебето да бъде кърмено и да запомни това усещане. Но малко хора си го спомнят. Също така има ползи за здравословното и умственото развитие.“

Тара не е единственото дете, което Мира кърми. Тя има още едно дете на две годинки, което заедно с Тара, кърми 3 пъти на ден.

 Те също спят заедно.

Мира спи по средата на леглото с детето от едната ѝ страна. Съпругът ѝ спи в отделно легло, от здравословна гледна точка.

Тя не иска децата ѝ да се събуждат сами и уплашени.

Мира смята, че не е хубаво децата да спят сами, за това поддържа тезата за спането с децата толкова много, колкото и това да ги кърми. „Децата ми никога не заспиват сами и не се будят по средата на нощта, плачейки- защото аз съм там.“

  Какво мисли съпругът ѝ?

Джим се съгласява с кърменето за сега, но има разногласия относно спането, защото не може да чете приказки на децата за лека нощ и не прекарва с тях толкова време, колкото му се иска.

 Плюсове  и минуси.

Мира знае, че децата ѝ обичат това, а тя осъзнава ползите. Всеки път, когато спомене да се откаже, дъщеря ѝ се разстройва.

Какво мислят експертите?

Експерти от здравната асоциация казват, че майките трябва да кърмят децата си поне 6 месеца, до 2 години или повече, но само ако кърменето е съпроводено с подходящо здравословно меню.

Един от експертите казва: „много е трудно да се намери майка, която да кърми детето си до 6 годишна възраст. Но няма нищо вредно в това, за това не виждам защо майките да спрат да го правят, ако не вредят на децата си.“

Какво мислите за кърменето на Мира? Споделете в коментарите.

 

 

loading…