Магията на Кръстова гора идва от Космоса

Свещеното място съществува от векове като проводник на висша енергия, която лекува тялото и душата на вярващите

Минерали влияят благотворно върху здравето

Магията на Кръстова гора, където всяка година се стичат хиляди вярващи в търсене на изцерение, се дължи не само на частицата от Божия кръст, скрита там, но и на енергия от Космоса. Земята под хълма в Родопите е свещена и усилва вселенските потоци, които правят чудеса за хората много преди идването на Христос. Това разкриха ясновидци пред „Зодиак“.

В нощите на тайнство около един от дванадесетте велики християнски празници – Кръстовден, в местността, която се намира на 60 км от Пловдив, се случват чудеса, категорични са и свещениците, ставали техни свидетели.

„Манастирът „Света Троица“ на Кръстова гора е притегателен център за християните от цялата ни страна и не само. Посещаван е манастирът от много вярващи от всички православни страни. Това, което привлича хората, е Божията благодат, силата на това място, защото според църковното предание там е намерена частичка от светия кръст Христов. Тя е съхранявана в стар манастир, който е бил опожарен по време на османското робство“, разказа пред „Зодиак“ епархийският духовен надзорник свещеноиконом Виктор Христев.

Според гадатели с свръхестествени възможности обаче Кръстова гора е свещено място и лекува още преди идването на Исус Христос преди 2000 години. Причината се крие дълбоко под земята, където има минерали, които пречупват космическата и земната енергия и нейните лъчения стават много благотворни за човешкия живот и здраве, разясни пред „Зодиак“ маг Ивайло.

„Там хората ходят, за да се излекуват и за да им се решат проблемите. Естествено силната вяра помага в това, защото с нея стават и чудесата“, посочва той.

По думите му преди векове на същото място е имало светилище. „Говорим за древни езически храмове преди появата на Христос. Те са били молитвени, по-късно са били заличени. Дори през този период мястото е било сакрално и енергийно. Тогавашните хора са го използвали като култов комплекс и са се молили за здраве“, допълва екстрасенсът.

Върнатата частица за вечни времена

Въпреки че частицата от кръста остава скрита след опожаряването на църквата преди векове, тя бива възстановена. „Получихме я в дар от Националния исторически музей, тя беше донесена от Божидар Димитров и Бойко Борисов на площада в Пловдив. Оттам Негово преосвещенство пловдивският митрополит Николай занесе частицата на Кръстова гора и тя остана там за вечно поклонение“, каза отец Виктор.

По думите му нещото, което кара такова множество християни да се стичат в Кръстова гора, е силата на вярата, че кръстът Христов ще им помогне и ще излекува духовните и физическите им недъзи. Това именно е притегателният център, разказа той и не скри че има много случаи на чудеса с излекувани и спасени хора.

Те прииждат в манастира, откакто е възстановен през 90-те години на миналия век.

Митрополит Николай занася нова частица от Божия кръст за вечно поклонение

Сакралната земя усилва помислите

На принципа, че негативната енергия предизвиква заболяванията при човека или отклонения, когато има обратен поток на положителна енергия, хората се лекуват и се решават проблемите им. Точно това се случва в Кръстова гора.

„Както има патогенни зони с отрицателни стойности под земята на много места, така говорим и за положителни такива места. Целият хълм на Кръстова гора е осеян с минерали, които акумулират положителната енергия от вековете и тя се излъчва нагоре. И когато човек отиде с вяра, той отваря сетивата си и тази енергия минава през него. След това идва времето на Христос, и енергията става и Божия“, разкрива маг Ивайло.

Чудеса там се случват, но за да станат, човек трябва да се освободи и да има вяра, за да може да допусне това чудо да се случи.

Трябва обаче да се внимава с какви мисли човек отива на сакралното място. „Всеки човек има в себе си и добро, и зло. Ако в някой съвпад от живота си той е лош, но решава да се покае, му се дава шанс. Но ако отиде на Кръстова гора със скверна мисъл, енергията става отровна за него. Каквато мисъл имаш в главата, такава се усилва от  мястото“, предупреждава екстрасенсът.

Земята е свещена, а Божият кръст допълнително усилва енергията. Неслучайно хората намират камъчета с кръстчета на мястото

Видението от 1933 г. и цар Борис III

Преданието за светостта на мястото се връща към живот през 1933 г., когато Йордан Дрянков от гоцеделчевското село Ковачевица, човек с видения, прекарал една нощ и получил прозрение за едновремешния голям манастир и частицата от кръста.

В това послание му било казано да постави тук висок метален кръст. Ясновидецът отишъл при цар Борис III, с когото се познавал лично, и му разказал всичко. Оказало се, че има още един човек, осенен от подобно прозрение – подполковник Величков.

Така през 1936 г. металният кръст бил донесен на връх Кръстов, но през 1994 г. е откраднат. По-късно е намерен. Днес на мястото на стария кръст има нов, отлят от неръждаема стомана.

Източник: Труд