Лъжите, с които всички сме свикнали, че дори ги приемаме за истини

До такава степен, че ги приемаме за истини

Толкова пъти са ни повтаряни определени неща, че сме започнали автоматично да им вярваме, без да се замислим над същността им. А когато те са отрицателни, могат да ни тежат години наред и да оформят живота ни по начин, по който не ни се е искало. От Bright Side описват част от тези митове.

Лъжа 1: Сам означава самотен

„Връзка“ не е синоним на щастие. Дори и да сте сами, никога няма да се чувствате толкова самотни, колкото ако сте в нещастна връзка. Ако не се чувствате добре с човека до себе си, по-добре си вземете почивка и отделете малко повече време за най-важния човек в живота ви – вие самите. Намерите себе си първо. Осъзнайте собствената си ценност. И следващия път, когато сте във връзка, която потъва, ще можете да доплувате на сигурен бряг.

Лъжа 2: Болката е нещо, което се вижда

Никога не подценявайте ничия болка. Да си кажем честно, всеки от нас страда. Някои просто го прикриват по-добре. Не знаете какво се случва зад затворените врати. Да преценявате и да съдите някого е напразна загуба на време и сили. Ако пък имате време да обсъждате другите, значи просто имате прекалено много свободно време. Станете от четирибуквието си и направете нещо смислено.

Лъжа 3: Животът трябва да изглежда по определен начин

Никой не може да ни навреди по-силно от собствените ни мисли. Да си позволим да чувстваме това, което чувстваме и да подхождаме към него честно, действа изцеляващо. Винаги имаме избор как да отговорим на ситуациите, които ни поднася животът. Освободете се от представите за това какво трябва да бъде животът ви и приемете истинския живот, който се опитва да стигне до съзнанието ви. Променяйте това, което може да се промени, променете възгледите си за това, което не може да се промени и продължете напред с мир.

Лъжа 4: Страхотният живот е привилегия на малцина избрани

Ако всяка сутрин се събуждате и си казвате „Да, днес ще бъде страхотен ден“, следобед намирате причина да си кажете „Да, днес е страхотен ден“, а вечер заспивате с мисълта „Беше страхотен ден“… тогава един ден, след много години ще можете да погледнете назад и да си кажете „Имах чудесен живот.“

Лъжа 5: Можем да избегнем трудностите

Понякога нещата трябва да се влошат, преди да се случат така, както трябва. Понякога трябва да позволите погрешните хора да си отидат, за да отворят място за правилните. Понякога трябва да се почувстваш слаб, за да разбереш какво е да си силен. Понякога трябва да се усетиш разкъсан, за да знаеш, че няма да бъдеш смазан. Понякога трябва да приемем доброто заедно с лошото, осъзнавайки че всичко е безценен опит.

Лъжа 6: Можете да се преструвате

Почувствайте любовта, преди да кажете „Обичам те!“. Усетете благодарност, преди да кажете „благодаря“. Почувствайте, че сте сгрешили, преди да кажете „Извинявай!“. Почувствайте освобождение, преди да кажете „Прощавам ти“. Когато казвате това, което чувствате, нямате нужда от много думи и достигате до сърцето.

Лъжа 7: Мечтите са загуба на време

Най-великите дарове са невидими за очите си, а се усещат дълбоко в сърцето. Това, което виждаме, често е само малък отрязък от това, което е възможно. Въображението е зрение, което вижда под повърхността – умението да си представиш това, което е съществено, но невидимо за очите. Някъде нещо невероятно чака да бъде познато – трябва да мечтаете достатъчно смело, за да го откриете.

Източник: sofialive