Лесни и бързи и мега вкусни пълнени картофи с кайма.. Сготвих ги на жена ми, и тя се побърка от кеф

Това е една от любимите ни рецепти – пълнени картофи с кайма

Днес ви предлагаме една любима наша рецепта за вкусна вечеря, която едновременно с това става бърдо и лесно. Пълнени картофи с кайма – само като чуете името и ви става ясно, че това ястие ще бъде наистина вкусно.

Вътре в него има и други съставки обаче, които му придават незабравим и апетитен вкус, а това, което в никакъв случай не бива да забравяте, е една хубава и студена бира.

Запишете си точната рецепта и стъпките, по които да си спретнете това вълшебно ястие.

Нужни са ни

– около десет картофа

– 500 грама кайма

– две глави лук

– 250 грама сметана

– около 30 грама бекон

– магданоз

– копър

– черен пипер

– зелен лук

 – чесън

– сол на вкус.

Най-напред нарязваме лука на ситно и го запържваме докато придобие златист цвят. Прибавяме към негокаймата и я запържваме за не повече от десетина минути. После подправяме на вкус и заливаме каймата с 50 грама сметана – оставяме за около пет минути да се задуши.

После почистваме добре картофите и отрязваме горната им част, за да издълбаем вътрешността им. Приготвяме соса като режем на ситно зелените подправки, заедно с бекона, чесъна и подправяме според вкуса си. Накрая добавяме и остатъка от сметаната.

Накрая пълним картофите с каймата и ги захлупваме с отрязаните им „шапки“. Заливаме ги със соса в тавичката и ги поставяме във фурната, където да се запекат до готовност.

Ястието е страшно вкусно и оригинално като може спокойно да го предложите на своите гости. Със сигурност няма да се изложите, а тъкмо обратното – ще ви поискат рецептата. Добър апетит и да ви е сладко!

Източник: ТОПактуално.ком