Легендата Москвич се завръща! Ще навлезе ударно с нов супер пикап?

Възползвайки се от технологиите на Renault-Nissan най-големият автомобилен производител в Русия – АвтоВАЗ, се завърна ударно на пазара с нова гама модерни автомобили. Такова възраждане френско-японската компания подготвя и за позабравения руски бранд Москвич, пише Инвестор бг.

Москвич ще бъде позициониран като производител на кросовъри, тъй като популярността на този тип автомобили става все по-голяма. А и брандът е известен със своите яки машини, способни да се движат по най-разбитите пътища. Първият нов модел на Москвич ще бъде пикап. Лекотоварният модел, показан като концепт на снимките, използва базата на съществуващ модел на Nissan.

Информацията е ограничена, но вероятно става дума за Navara. Възможно обаче шасито за серийната машина да бъде заето от моделите на марката Dacia, тъй като така ще се постигне по-ниска крайна цена. Самият концепт изглежда доста атрактивно, като се спекулира, че серийната му версия ще запази този дизайн. Премиерата на прототипа ще се състои на автомобилното изложение в Москва.

Около година след това трябва да бъде завършена и серийната версия. Пикапът на Москвич ще се предлага и на други пазари, включително в Европа. Към момента е известно само работното му име – „Machine“. На руски „машина“ означава кола.

Източник: Blitz