Къде ще се появиш, ако копаеш право надолу през земята? Карта на света показва къде ще се появиш..

Знаете ли какво има „от другата страна“ на България?

Като деца сигурно сте си представяли в коя страна по света бихте се озовали, ако изкопаете права линия в противоположната посока. Дали ще е Япония или Нова Зеландия? Или може би някой малък остров в океана, за който никога не сте чували?

Няма нужда да се чудите повече, защото картата „Antipodes Map“ ще ви покаже къде ще излезете „от другата страна“ на Земята, ако не изгорите от огненото ядро на планетата, разбира се.

Интерактивната карта лесно замества мисловния експеримент, а за да я използвате, само трябва да въведете адреса или града, от който искате да тръгнете, за да стигнете „от другата страна“. Тогава картата, благодарение на Google, ще ви покаже къде ще се озовете.

Ако отправната ви точка е Европа, бъдете готови да се намокрите сериозно, защото в повечето случаи ще се окажете по средата на океана – в което няма нищо необичайно, защото повечето местата на сушата имат океани за антиподи от другата си страна.

Така противоположното място на София и цялата територия на България се пада сред водите на Тихия океан, източно от Нова Зеландия.

Източник: Ladyzone.bg