Край на мръсните и упорити петна! Добавям само малко от това и прането ми е чисто повече от всякога!

Оцетът може и да изглежда като онази кисела течност, която не пропускаме да сложим върху салатата си, но всъщност полезните му свойства далеч не се ограничават само до кулинарията. Ако искате да почистите тръби, плочки, мивка и какво ли още не, то оцетът в случая е най-добрият възможен помощник.
Можете, също така, да добавите оцет и в пералнята, преди да я пуснете. Но защо? Даваме ви цели 5 причини за това в следващите редове.

1. Оцетът може да омекоти дрехите, така че ако перете стегнати и плътни тъкани, това е вашият най-добър приятел.

2. Ако искате да отстраните петна, то оцетът е най-доброто средство за това. Всякакви замърсявания от мазнини и пот изчезват, нужно е само да накиснете предварително дрехите в оцетен разтвор, а след това да добавите още 50 мл оцет в отделението за препарати на пералнята.

3. За да се отървете от неприятните миризми, които понякога сякаш са пропити в дрехите, в отделението за изплакване сложете 100 мл оцет. Ако имате домашен любимец, това е начинът дрехите ви да не миришат така, сякаш живеете в зоопарка.

4. Ако пазарувате от втора употреба, знаете колко специфична миризма имат дрехите там и колко е трудно да се отървем от нея. След като изперете дрехите обаче, просто ги изплакнете с вода, в която сте разтворили оцет.

5. Ако по някаква причина имате петна от ръжда по дрехите, оцетът е средството, с което можете сигурно и ефективно да ги премахнете. Направете паста от оцет и сол и я втрийте върху петното. Оставете да действа няколко минути и след това изперете.
Освен всичко останало, добавянето на оцет в пералнята има положителен ефект и върху самата пералня. Той я почиства и премахва плесента, а самият механизъм се прочиства от наслагвания.

А вие пробвали ли сте всички тези положителни свойства на оцета?
Ще се радваме да споделите вашите опит и мнение с нас.

Източник: vsyakajena