Коя жена ще вдигне скандал следващия момент

Понякога е достатъчно само да се погледне позицията на ръцете, за да се разбере какво е намислил човекът. Езикът на тялото и жестовете е най-старата форма на общуване.

Повечето навици не са изчезнали още от древните времена и са останали в човешкия арсенал.

Обърнете внимание на позите, ръцете и жестовете, защото подсъзнателните импулси винаги показват истинските намерения. Можете ли да разберете, ориентирайки се само по жестовете, коя от тези жени е започнала кавга?

Скръстени ръце и стискане на юмруци

Вие познахте – тази дама със сигурност на сериозно е започнала кавгата! Кръстосаните ръце и юмруците предават враждебното настроение на човек, който е буквално готов да поеме офанзивата. Внимавайте, след такъв жест, може да последва следното, още по-заплашващо нещо: стиснати зъби, намръщено чело.

Непълна бариера, създадена от едната ръка

Ако сте избрали този вариант, тогава не сте познали. Този жест сигнализира за съмнение в себе си и смущение. Често в непознати компании хората прибягват до него, за да почувстват защита, подобна на онази, която са преживели в детството, когато родителите са държали детето за ръка, за да ги успокоят и премахнат тревогата.

Кръстосани на гърдите ръце

Не, този човек е по-скоро прилича на онзи, който изслуша кавгата и напълно не е съгласен с нея. Тази позиция е най-разпространената и най-често срещана в ежедневието. Невъзприемането на информацията и критиката или просто чувство на несигурност. Можете да видите тази поза при хората в асансьора или на срещи, където те не се чувстват комфортно!

Познахте ли кой от тези хора е започнал кавгата? Сега ще разбирате още повече от този експериментален метод и можете да предвидите заплахата, като обърнете внимание само на тези прости, но истински жестове!

 

Източник: За Жената