Косата е източникът на нашата космическа сила

Има легенда.

Някога имало ореол около главата на мъжа. Това е онова, което се вижда на иконите около главата на светиите. Но нямал коса. Главата му била покрита с нещо като пух. Подобно на това, което е на главата на новородено бебе. Когато човек изпадне в грях, лъчите на космическата енергия около главата му натежават и се превръщат в коса. И това е връзката между човека и небето.

Косата е източникът на нашата космическа сила.

Магията твърди, че ако нещо се случи с косата – това променя курса на невидимата река, която ни измива с нейните биоенергетични вълни. Ето защо, всяко въздействие върху косата може да промени в една или друга посока не само нашия външен вид, но и целия ни живот.

За да не оплешивеете без време и да не загубите небесната си половина под формата на ангел-хранител, спазвайте мерките за безопасност при подстригване. Трябва да знаете ясно кога и защо го правите.

Правило едно:

Не можете да доверите косата си на никого. Човекът, който ви подстриже, променя биофилмът ви. След като отидете на фризьор, изберете не само модерни прически, но и енергичен и весел специалист, тогава животът ви след прическата ще се промени към по-добро.

Колкото по-добър е фризьорът, толкова по-силно е влиянието му върху живота ви. Ако вие сте независими хора, и решаването на вашите проблеми не ви харесва, когато нещо пречи на тяхното преодоляване, изберете за фризьор, или такъв на вашата възраст или по-млад от вас.

Когато сте хронично нещастни по някаква странна причина, има смисъл да изберете много по-възрастен и известен фризьор, дори и прическата, която ви направи да ви струва скъпо. Но след като посетите фризьорския салон, животът ви ще се промени драматично. И ако все още правилно изчислявате времето на посещението, то не само ще се промени, но ще се подобри драматично.

Правило две:

Не подстригвайте сами себе си. Това е „суеверие“, въпреки че е много трудно човек да се избави от него. Без значение колко силен и здрав човек е, много трудно за човек сам да коригира деформациите на биологичното си поле, тъй като ги пренаписва с такава деформирана енергия.

Трето правило:

Смята се, че е по-добре да ви подстригва човек от вашия пол. По време на подстригването се правят промени на етерното, астралното и психическото биологично поле и в резултат на това лесно се поддаваме на влиянието на някой друг.

Ето защо, ако сте харесали фризьор/ка, който е от противоположния пол на вашия, това може да доведе до проблеми в личния ви живот. В библейските легенди за Самсон жената, която го е подстригала, след това го убила.

Правило четвърто:

Ако искате косата да расте по-бързо след подстригване, това трябва да се прави по пълнолуние.
Ако искате косата ви да промени леко свойствата си – например, не ви харесва, че е леко объркана, непокорна – трябва да отидете на фризьор по време на намаляваща луна. Но след такава прическа, косата ще расте много дълго. На намаляваща луна също е добре да намалите косата си, ако искате да спрете косопада, да укрепите корените на косата.

Съвет на древните славянски магове. Ако хванете настинка – леко подстрижете косата си, така че отрицателната енергия на заболяването да изчезне с изрязаните краища и тялото може да бъде по-лесно за почистване.

Правило пет:

Косата не може да бъде пдстригана на определени лунни дни (9, 15, 23 и 29 дни от лунния календар), както и в дните на слънчевото и лунното затъмнение. След тези процедури може да се разболеете или, както казвали в старите дни, „паметта и умът да се разделят“.

Правило шест:

Преди да си запишете час за фризьорския салон, определете как искате да промените живота си:

Подстригване в понеделник
Ден, благоприятен. По това време можете да премахнете много негативни емоции и нерешени проблеми, натрупани в живота. Денят е подходящ за оцветяване на косата.

Във вторник е по-добре да отидете в фризьорския салон, ако нямате достатъчно физическа сила или желаете да разрешите някой важен проблем, ако не сте активни или се измъчвате от монотонността на живота.

В сряда е хубаво да направите прическа, за да научите нещо ново или интересно, да се срещнете с нови приятели или да привлечете стари, да увеличите броя на пътуванията и комуникацията в живота.

Четвъртък допринася за промените в отношенията с другите, увеличава популярността на един човек, увеличавайки късмета и благосъстоянието му.

Петък е ден на женската красота.

Когато посещавате фризьорски салон в този ден от седмицата, променете не само косата си, промените си външния вид. Ето защо, ако ви е удобно, как изглеждате в този ден от седмицата, е по-добре да не се подстригвате.

Ако искате да сте по-хубави, посетете фризьора в петък, когато Слънцето отива при Козирог (24 декември – 22 януари) или Телец (22 април – 21 май).

Събота е добър ден за подстригване.
Косата в този ден се лекува. Част от кармичните дългове и греховете от вашия вид са отстранени.

В неделя

По-добре е да не подстригвате косата – можете да убиете собствената си съдба или късмет. Този ден е добър само за хронични губещи – може би, съдбата ще има милост и след тази процедура ще се промени към по-добро.

Източник: За Жената