Кокосовото масло съдържа мощни компоненти, които имат многобройни ползи за здравето и красотата ни

Кокосовото масло е станало доста популярно в наши дни и има една добра причина това да е така. Маслото съдържа мощни компоненти, които имат многобройни ползи за здравето и красотата ни.

Маслото може да подобри качеството на кожата и косата, като същевременно лекува различни заболявания и състояния. Ето основните ползи за здравето и красотата на кокосовото масло:

Лекува варикозни вени

Масажирайте кокосовото масло на вашите варикозни вени всеки ден, за да ги намалите естествено и без странични ефекти.

Много добър антицелулитен крем

Кокосово масло е най-доброто решение срещу целулита. Смесете го с малко мед и разтрийте сместа в засегнатата област преди лягане всяка вечер за няколко седмици и ще бъдете изумени от резултатите!

Подхранва кожата

Кокосово масло съдържа важни хранителни вещества, които ще поддържат кожата ви хидратирана и ще я направят еластична и мека.

Омекотява кожичките

Разтрийте кокосово масло върху ноктите си, за да омекотите кожичките и да подобрите външния им вид.

Отличен крем за бръснене

Кокосовото масло е перфектния заместител на кремовете за бръснене и също така ще успокои много добре кожата и ще я запази хидратирана. Като хубав бонус, то ще остави хубавата миризма след себе си.

Лечение на мигли

Нанасяйте малко кокосово масло върху миглите си всяка нощ, преди да си легнете, за да предотвратите загуба на косъмчета и накъсване.

Велик крем за ръце

Кокосовото масло е чудесно за ръцете ви – прилагайте го често, особено през зимата, когато ръцете изсъхват и се напукват от студеното време.

Източник: За Жената