Кой е идеалният плод за твоята зодия

Плодовете са част от всяка здравословна диета.

А всяка зодия е свързана с конкретен плод, който може да подобри здравето и живота на съответния представител на този знак.

Ако често се усещате „жадни“ за някои конкретни плодове, това най-вероятно се дължи на индивидуалния ви хороскоп.

В нашата нова галерия можете да откриете кой плод съответства на  вашия зодиакален знак.

Проверете кой е вашият плод и засилете консумацията му – похапвайте го поне 2 пъти в седмицата.

Плодът на Овена категорично може да бъде назован – това е лимонът. Лимонът насърчава умствено и емоционално удовлетворение на представителите на този знак, а също така успокояват яростта и негодуванието им.

Като един истински любител на добрата храна, Телецът обича да похапва сладко, дори и когато готви. Плодът, подходящ за тази зодия е банан – макар да са с по-високо съдържание на фруктова захар, бананите подобряват здравето на черния дроб и храносмилателната система на зодиакалния знак.

Близнаците са известни с чувството си за хумор и активен начин на живот и в този ред на мисли плодът манго им помага да се заредят с енергия, карайки ги да се чувстват щастливи и успешни.

Представителите на зодиакалния знак Рак пък имат нужда от ананас, който им помага да се чувстват самоуверени, организирани, бързомислещи и остроумни.

Портокалът пък помага на Лъва да остане спокоен и търпелив. Плодът съдейства на представителите на този зодиакален знак да покажат и артистичната си страна.

Идеалният плод за Девата е кокосовият орех – той им помага да се концентрират по-добре, да развиват уменията си, да се самоусъвършенстват, да мислят разумно и рационално.

Черешите са заредени с антиоксиданти и действат противовъзпалително. Те са идеалният плод за Везните, тъй като повишават тяхната креативност, лоялност и развиват въображението им, изграждат комуникативните им умения и допринасят за вътрешното щастие.

Скорпионите пък имат нужда от черно грозде в моментите, когато се чувстват раздразнени или ядосани. То ги поддържа спокойни и им помага първо да мислят и после да действат.

Сочни червени ягоди – от това имат нужда Стрелците, за да подобрят любовния си живот. Консумацията на плода във форма на сърце влияе положително и на нивото на щастие на представителите на тази зодия.

Една ябълка на ден наистина пази докторите далеч от Козирозите. Те са полезни за сърцето на представителите на този зодиакален знак, насърчават волята и смелостта им.

Водолеите трябва да прочистват ума си и да се зареждат със енергия чрез плода папая. Тя им помага да каляват характера си и да поддържат доброто си чувство за хумор.

Най-добрият плод за Рибите пък е динята. Тя действа благоприятно на техните житейски и професионални задачи, помага им да бъдат по-успешни в любовта и в развиването на личните им качества.

Източник: edna