Като научите колко е вредно, никога повече няма да го правите!

Алармата ви събужда, натиснете я за след 5 минути, тя ви призовава отново. Изведнъж скачате от леглото, пак сте станали в последния момент. Влизате под душа и се опита да се разсъните бързо, за сте ефективни през деня. Това, което правите, обаче, е важно – то може да нанесе щети на деликатната кожа на лицето ви като я лишава естественото й омазняване.

Ако миете лицето си под душа, за да спестите време и с едно минаване под душа, да се справите с всичко, което трябва да мине под водата, то вече сте в нарушение. Вместо да се миете лицето ни с гореща вода, подходяща за съдове за хранене и прибори, експертът по красота Амадин Иснард твърди, че е по- подходящо да се използва или хладка, или студена вода .

Независимо дали правите това над мивката или в банята под душа с различно настройване на температурата на водата, винаги трябва да се съобразявате с това. Според Иснард използването на мивката ви позволява да прецените температурата по- лесно, а за който обича студен душ, уважете лицето си преди всичко останало.

Мит е, че студена вода затваря или минимизира порите, едно ободряващо измиване на лицето със студена вода ще направи кожата ви много по- жизнена и ободрена.

Амадин препоръчва студен финал, който стимулира кръвообращението и може да бъде от голяма полза за цялостния блясък на кожата на цялото тяло. Така че, дори и да ви отнеме няколко минути повече, сутрешния душ трябва да ви ободри и да направи кожата ви красива, а не бъде попарена с водата, подходяща за мръсните чинии.

Източник: Prochetime.com