Как да превърнете малкия панелен апартамент в приказно бижу? (СНИМКИ)

Ремонтът на двустаен апартамент в панелка може да се направи и без помощта на дизайнер. Важно е собственикът да има интересни идеи и желание да промени жилището си.

Всъщност двустайните панелки са доста популярни. Те обаче имат сравнително малка площ, тесни коридори, малки кухни и невзрачна баня.

Днес, благодарение на модерните дизайнерски идеи, ще ви покажем как да ремонтирате стара панелка, така че да разширите пространството в дома си .

Важно е да се знае, че ремонтът на такова жилище не е толкова лесно, колкото изглежда. Ако нямате достатъчно идеи, то може да наемете квалифициран специалист. Често е необходимо да се разрушават стени и да се правят нови, но трябва да се внимава да не се нарушат строителните стандарти. Добре е да предприемете такива действия само след консултация с експерти.

Добре е да помислите за 3-те най-популярни и често срещани видове ремонт на двустайни панелки.

Първо може да свържете кухнята с хола. По този начин ще получите голяма кухня-студио, която може да се използва и като стая за посрещане на гости. Така ще разширите визуално пространството, а и мястото ще изглежда много по-добре. Ако имате стена или арка – разрушете я. Много е важно преминаването да стане плавно.

Често преустройването на двустаен апартамент се извършва за сметка на коридора му. Стига да е възможно, е добре да усвоите пространството от него и да го вкарате в полезно приложение.

Най-популярният вариант за ремонт е да се направи от двустаен, тристаен апартамент. Това е препоръчително за семейства с две деца, които след време ще искат собствена стая. Това не е толкова трудно. За целта спалнята може да бъде разделена от стена. Може да възникне проблем обаче, ако прозорецът в стаята е само един, защото така едното помещение ще остане без дневна светлина. Тогава трябва да сложите по-мощни осветителни тела, за да компенсирате липсата на естествена светлина.

Не забравяйте, че всички промени трябва да бъдат съгласувани с архитект Не пренебрегвайте това в никакъв случай.

Сега ще ви покажем няколко снимки на преустроени двустайни панелки. Убедени сме, че ще останете слисани от красотата и уюта в тях.

Източник: Блиц