Как да отслабнем, без да правим нищо? Ето 6 лесни неща, с които да започнете

За да отслабвате с всеки изминал ден и да не натрупате отново излишни килограми, не е нужно да се подлагате на строга диета или да се преместите да живеете във фитнеса – просто променете малко обичайния си начин на живот.
Ако всеки ден следвате тези прости шест правила, в крайна сметка вашата фигура ще стане много по-хубава, а тялото – здраво.

Спрете алкохола
Не казваме, че трябва да се откажете от него завинаги. Достатъчно е просто да го спрете за месец, докато метаболизма ви се нормализира, а и това био била страхотна почивка за черния ви дроб.

Не хапвайте след 21:00 часа
Не казваме да гладувате. Хапвайте си спокойно, но просто нека стане като закон за вас, че след 21:00 часа хладилникът затваря. Не е нужно от стрес или скука вианги да „кръцкате“ нещо. Убедени сме, че има много по-полезни неща, които да правите, вместо да се тъпчете, лежейки пред телевизора.

Пийте много вода
Няма човек, който да не е чувал колко полезно е пиенето на повече вода. И не говорим само сега в жегите, ами през цялата година. Тя стимулира метаболизма, пречи за появата на бръчки, хидратира и наистина помага да отслабнете. Ако не ви се пие чак толкова много вода, то гледайте да консумирате повече сочни плодове.

Спете достатъчно
Това е най-простият метод и ефективният съвет за бързо отслабване. Сънят освен това е и чудесно лекарство срещу стреса, който убива метаболизма.В крайна сметка – един здрав сън е нещо страхотно.

Пийте кафе
Не капучино, лате или друго висококалорично и сладко кафе. Пийте обикновено, черно кафе и то по най-малко 3 чаши. Кофеинът подтиска апетита и дава доста енергия, която пък ще ви стимулира да водите по-активен начин на живот.

Приемайте повече протеин и фибри
Важно е да направите диетата си максимално питателна и здравословна. Добавете към нея порция белтъчини и фибри при всяко хранене и ще се чувствате много по-добре, а също така и ще започнете да губите тегло.

Източник: flagman