Какво бих направил, ако това е последният ден от живота ми? – Стив Джобс

С основаването на Apple през 1976 г., компютърният гений Стив Джобс посвещава цялото си време на работата. През 35-годишния си професионален живот той пропуска една единствена работна среща. „Навярно е бил болен“, ще си помислите вие. Иначе как човек, толкова отдаден на своята работа и сериозно приемащ призванието си, би пропуснал делова среща?!

Толкова е просто: Стив Джобс пропуснал тази работна среща заради срещата си с млада жена, която в последствие става негова съпруга.

Един ден Стив Джобс изнасял лекция в университета. Бъдещата му съпруга Лорън Пауъл седяла в публиката. Той я харесал от пръв поглед и след лекцията отишъл при нея. Лорън му дала телефонния си номер. Още същия ден той решил да я покани на вечеря, но имало един проблем – за тази вечер имал насрочена работна среща. Но в живота няма нищо случайно. Докато седял колата си, Стив се запитал: „Какво бих направил, ако това е последният ден от живота ми?“

Не е трудно да се отгатне на коя среща е решил да отиде. Веднага се върнал, намерил Лорън сред публиката след лекцията и я завел на среща. И остават заедно до края на живота му.

Осъзнаването, че си смъртен, е невероятен източник на мъдрост. Когато се изправиш пред мисълта за неизбежния край, в душата ти се запалва невероятна страст и желание за поемане на рискове, порив да се впуснеш стремглаво в играта, наречена Живот. Съзнанието, че времето ни на Земята има край, ни кара да се съсредоточим върху най-важното.

А вие какво бихте направили, ако това е последният ден от живота ви?

 Източник: adme.ru Превод: Гнездото