Истинско чудо! Родопски камък цери над 100 болести!

Зеолит – това е природното чудо, към което все повече хора прибягват, търсейки спасение от различни болежки. Зеолитът, известен и като клиноптилолит, бе обявен от Световната научна организация за минерал на XX век заради изключителните му качества, намиращи приложение в куп сфери – от хранително-вкусовата промишленост и индустрията до медицината и космонавтиката. Представлява порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород.

Погледнат под микроскоп обаче, се вижда, че неговата структура прилича на пчелна пита. Някои изследователи я сравняват с молекулно сито, което улавя всичко вредно за човешкия организъм. Как става магията? Повърхността на зеолита е заредена с отрицателно електричество. Това дава възможност на камъка да привлича и да задържа катиони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Така клиноптилолитът се бори с най-големите замърсители в природата – мед, цинк, олово, въглероден и серен двуокис, които също са катиони.

Поставен във водна среда, зеолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната. Най-добрата новина е, че в България от уникалния минерал има огромни находища. Голяма част от тях са около Кърджали – Железни врата, село Бели пласт, Бели баир, Голо бърдо и други. Според много учени именно белият камък е една от причините за дълголетието и здравето на родопчани.

Геоложките проучвания също са категорични – най-голямото находище на клиноптилолит се намира именно в Източните Родопи. Най-старите залежи са в Австралия, но българските са в пъти по-качествени и възлизат на 10 млрд. тона. Разсекретени архиви разкриха, че след аварията в Чернобил през 1986 г. първата работа на съветските учени е била да обеззаразят периметъра именно със зеолит на прах.

Камъкът на младостта, оставен в бутилка с вода, я зарежда с такава сила, че да улови шлаките от тялото ни и да ги изведе на мига чрез отделителната система. Дори радиоактивните елементи цезий 134, цезий 137 и стронций 90 зеолитът прихваща и извежда от организма. Посветени медици го прилагат като помощна терапия при хепатит, тумор, цироза на черния дроб и мононуклеоза.

Източник: Ретро