Имаш главоболие? Веднага махни това от дома си!

Ако си мислите, че като се приберете у дома, ще се предпазите от токсините, много се лъжете! Отровите във въздуха са навсякъде около нас. Дома ни не прави изключение. Старайте се да не увеличавате токсините в него. Ето едни от най- опасните предмети!

1. Матрак Бавно и полека съвременните матраци замениха старите традиционни дюшеци. Наистина са удобни и на тях успяваме са се наспим и тялото ни да се отпусне. Материалите, от които са направени те, обаче, съдържат много токсични вещества, които оказват вредно влияние на организма ни.

Пяната в матраците вреди на хормоналните нива в тялото. Това от своя страна оказва влияние върху репродуктивните способности на човека. Също така може да бъде предизвикан сериозен неврологичен проблем и увреждане на щитовидната жлеза. Металните пружини пречат на естественото преминаване на електрическите импулси през тялото. Така се нарушава сърдечната дейност. Рискът от рак е реален.

2. Парфюм Никой не си позволява да излезе без да си сложи някакъв парфюм. Едва ли бихте предположили, че това вредно за здравето ви. Те съдържат ацетон, камфор, метил хлорид, линалоол, които могат да предизвикат сериозни реакции при вдишване- главоболие, повръщане, гадене.

Ароматизаторите за въздух и парфюмите отделят опасни молекули, които при смесването с определен газ, образуват формалдехид. Старайте се да използвате такива ароматизатори възможно най малко. Като алтернатива можете да използвате етерични масла. Направете дупка в капачката на шишенцето и сложете дървена клечка вътре. Дървото ще попие от маслото и ще излъчва аромата в помещението.

Почистващи препарати въпреки, че знаем, че са вредни, ние продължаваме да използваме тези продукти. Едни от най- опасните химически съединения в препаратите са фталатите, които присъстват в препаратите без отмиване. Използвайте природна алтернатива, за да не излагате на опасност своето и здравето на семейството си. Почистващите препарати могат да увредят бъбреците, нервната, както и ендокринната система.

Източник: Prochetime.com