Изплува незнайно пророчество на Ванга, което може да разтърси България! Старицата разкрила огромна мистерия отностно..

Гробът на Васил Левски лежи под улица „Цар Калоян“ в центъра на София. Това споделила пророчицата Ванга пред своя близък приятел Павел Кипров, пише „Телеграф“.

Гробът на Апостола не е там, дека мисли Хайтов. Той е в параклиса „Свети Николай Чудотворец“, провидяла петричката Касандра. Тя дала още доста детайлни подробности пред информатора Кипров, жител на симитлийското градче Черниче. Човекът споделя как с учите си чул, че Васил Левски лежи под стръмното стълбище в дясно от входа. Скелетът ще бъде разпознат по това, че държи в ръцете си дървен кръст.

„Идват хора тука, питат, но на мен не ми се вярва. Ако е имало нещо, щеше да излезе при бомбардировките над София“, сподели по-стар служител в християнската забележителност.

През втората световна война една американска бомба удря църквата и я срива до основи. Чудодейно, но само иконата на св. Николай и прилежащата й стена остават непокътнати. По-късно пък по времето на социализма, багери обърнали земята, докато копаели основите на строящия се в съседство хотел „Рила“.

На времето писателят Николай Хайтов поддържа версията, че костите на Дякона са положени малко по-надолу, насред Ларгото на властта и по-точно църКвата „Света Петка Самарджийска“, намираща се в подлеза на ЦУМ.

Източник: Блиц