Избор и монтиране на PVC врати за баня

Защо да изберем PVC врати за баня?

При избор на врата за банята трябва да имате предвид влажната среда на помещението. Обикновената интериорна врата не е никак подходяща за тази цел и трябва да бъде подменена след няколко години употреба. Такава врата не може да издържи на температурата на водата. Тя абсорбира влагата, материалът се уврежда, пантите и дръжките започват да се покриват с ръжда, а върху крилото се появява мухъл. Модерният и бюджетен избор е PVC врати за баня и тоалетната. Следователно, подмяната на вратата по време на поредния ремонт на банята е задължителна.

PVC врати за баня са най-подходящият избор за условията на честите промени в температурата и повишената влажност, характерни за банята. Ето основните предимства на PVC вратите за баня:

  • Лекота

Пластмасовата  врата има куха структура с подсилени ребра, което прави материала значително по-лек. Тази врата е с по-малко натоварване върху рамката и скрепителните елементи, което значително удължава времето за експлоатацията й. В допълнение, заради лекия материал, PVC вратите за баня са по-лесни за използване при семейства с деца.

  • Здравина

За вратите за бани се използва пластмаса, които имат  подсилващи ръбове. Това прави структурата на вратата по-здрава и увеличава издръжливостта й на екстремни условия.

  • Пожаро устойчивост.

Модерните пластмасови врати се запалват при температури над 1000 градуса.

  • Устойчивост на влага.

Пластмасата не се влияе от конденза и горещата пара. В този вид врати не се абсорбира вода, така че обемът и формата им за целия период на употреба остават непроменени.

  • Лесна поддръжка.

PVC врати за баня са лесни за почистване. Върху по-малките пластмасови врати се натрупва мръсотия и почистването на такава врата може да се осъществи с всеки препарат в течна форма, който е  на сапунена основа.

  • Звуко изолираща.

Няма начин да чуете шума на течащата вода зад затворената врата на банята.

  • Разнообразен дизайн.

Алумин дизайн ООД може да ви предложи PVC врати за баня в различни цветове, които да се съчетават с различен декор, така че продуктът лесно може да промени цялостния интериорен дизайн на дома ви.