Зодията ни определя в коя професия ще успеем да се развием

Може някому да не се вярва, но зодията освен всичко друго предопределя и в коя професия ще намерим най-успешна реализация. Ако обърнем внимание на факта, че една трета от живота ни преминава на работното място, съзнателният избор на професия може да бъде определен като съдбоносен, пише elle.ru. Как да изберем професия, която няма да ни зароби и в която трудът може да ни донесе успехи? Зодията може да ни дойде на помощ. Разбира се с уточнението, че тя няма да ни обезпечи супервисока заплата, нито моментално издигане в кариерата. Но пък във въпросната професия ще се чувстваме комфортно и може да реализираме потенциала си на максимум.

Овен
Хората, родени под знака на Овена, се нуждаят в работата си от свобода. Това е, защото по природа те обичат да постъпват по своему и да следват свой личен път. И в избора на професия овните се нуждаят от автономия. Тъй като по природа са лидери, тях ги угнетяват подчинението, рутината, повтарящата се работа.
Силният им личен характер ги прави добри управленци. Обичат да рискуват, при това често намират верния път именно чрез риска. Незаменими са по отношение на новаторски проекти.
Подходящи професии[/i]: военно дело, спорт, политика, актьорско майсторство, туризъм.

Телец
Телците имат природни способности да въртят пари. Те често се реализират в банковото дело, във финансовия сектор, умеят да заработват пари за другите, като не забравят и себе си. Могат да се реализират и в изпълнителското изкуство. Телците се отличават с издръжливост и отлични физически данни. Успяват нерядко в областта на музиката, могат да се реализират в живописта и скулптурата. Привлича ги земята – може да се занимават спокойно със селско стопанство. Решават лесно задачи, които изискват настойчивост, упорство и в същото време съхраняване на ценен ресурс.
Подходящи професии: фермер, художник, скулптор, танцьор, инвестиционен брокер, банкер, борсов играч, застрахователен агент.

Близнаци
Близнаците са родени мозъчни центрове. В смисъл, че всяка ситуация моментално я превъртат в главата си, а най-капризният нов бизнес моментално са готови да въплатят в живота. За реализиране на грандиозните им мечти обаче обикновено не им достига настойчивост. Любопитният креативен характер на близнаците ги прави идеални кандидати за работа в средствата за масова информация или комуникацииите. PR сферата, изследвания на пазара или всяка кариера, която предполага регулярен контакт с хората, идеално подхожда за словоохотливия им характер. Способността им да общуват и да предлагат идеи може с успех да бъде използвана и в търговската сфера.
Подходящи професии: продавач, специалист по връзки с обществеността, хирург, учен, политик, актьор.

Рак
Подходяща за Рака е медицинската сфера. Могат да се реализират във всяка професия, свързана със здравето. Друга тяхна характерна черта е, че те често изпитват носталгия по миналото, така че нерядко от тях излизат добри историци, колекционери антиквари, реставратори. Имат богато въображение и художествен вкус по отношение на дизайна в дома си. Могат да се реализират като дизайнери по облеклото или интериора.
Подходящи професии: психотерапевт, социален работник, дилър, акушер, учител.

Лъв
Родените под този знак са склонни към показен драматизъм, нуждаят се от постоянно обществено признание. Да са зад кулисите не е за тях – те трябва да са в главната роля, в центъра на вниманието. Лъвът обича да е шеф. Каквато и професия да избере, неизменно оставя в нея значима следа. Заради постоянната си страст към самореклама Лъвът трудно работи в екип. От друга страна, те са разностранни и много продуктивни сътрудници, които получават признание.
Подходящи професии: режисьор, актьор, юрист, политик, програмист, директор на малко и средно предприятие.

Дева
Девите са искрени лоялни сътрудници, на които може да се възложи прокарването на най-важните делови въпроси. Те не се придържат строго към линията на подчинение, по-скоро гледат на нещата партньорски. Някои техни колеги ги приемат за абсолютни професионалисти, други за болезнени перфекционисти. Нямат равни при изпълнение на задачи, свързани с наблюдение, сложни поръчки, ситуации, в които са възможни ексцесии. За тях е несвойствена изключителната амбиция, поради което често остават работници на средно ниво.
Подходящи професии: консултант в сферата на инвестициите, застрахователен агент, банкер, министър.

Везни
По правило те са много амбициозни в работата, но често крият тази амбиция под външно спокойствие. Те са универсални войници, приспособени за всяка професия, която изисква такт и дипломация. От тях излизат отлични директори, а вроденото им чувство за справедливост може да служи на закона. Имат афинитет към прекрасното и отличен вкус, които им обезпечават път към модната индустрия и сферата на декора. Привърженици са на иновационния дизайн и украшенията. При тях е отлично развита художествената реч, която ги прави прекрасни литератори.
Подходящи професии: астролог, интериорен дизайнер, писател, художник, юрист, съдия.

Скорпион
Скорпионите по принцип гравитират към скрити, тайнствени неща. От тях могат да излязат отлични частни детективи. Маниакалното им желание да открият всички тайни на Вселената им дава шанс да направят успешна кариера в областта на псхологията, медицинските изследвания или разследващата журналистика. Представителите на знака могат да работят успешно в областта на минния добив, добива на нефт и археологията. Скорпионите имат добра памет и оперират отлично с огромен обем информация, а така могат да се реализират в науката и програмирането.
Подходящи професии: детектив, гинеколог, журналист, пазарен анализатор.

Стрелец
Те са свободолюбиви и любопитни, отворени са за всякакви нови опити, никакви прегради или възможни рискове не ги плашат. Много от тях стават частни предприемачи и личният им бизнес върви по правило добре. Стрелците обикновено се оказват на нужното място в нужното време. Леко се адаптират в колектив, способни са да извършват по няколко задачи едновременно. Под този знак са родени известни спортисти. По принцип Стрелците биват привлечени не толкова от високо платени длъжности, колкото от духовен труд.
Подходящи професии: ветеринар, свещеник, юрист, писател, педагог, спортист, собственик на малко и средно предприятие.

Козирог
Те са адски амбициозни и непрекъснато преследват върха в работата си. Стремят се към съвършенство, внимателно и сериозно подхождат към всеки проект, в който вземат непосредствено участие. Инвестират в кариерата си цялото си време, ако са убедени, че това ще им донесе успех. Вземат решенията си мъдро и внимателно, подробно оценяват ситуацията. Много търпеливи са, спокойно чакат реда си, за да вървят стъпка по стъпка по кариерната стълбица. Чувстват се добре в сферата на строителството, топографските изследвания, архитектурния дизайн.
Подходящи професии: банкер, счетоводител, дистрибутор на произведения на изкуството, арт дилър, инженер.

Водолей
Имат зашеметяващ успех в сферата на връзките, електрониката и авиацията. Не понасят рутината, привлича ги всичко необичайно. В работата си трябва да имат пълна автономия и възможността да вземат важни решения. В началото в колектива те изглеждат тихи и малко сдържани. Впоследствие обаче прекрасно общуват с колегите си и с времето стават най-активните членове на всяко работно общество.
Подходящи професии: учен, фотограф, астролог, певец, социален работник, изобретател, писател.

Риби
Един от най-творческите знаци в зодиака, надарени с голям художествен потенциал. Често са увлечени от музикалната кариера и танца. Чувстват се в стихията си, ако работата им е свързана с грижа за другите: лекар, водач на духовна организация. По принци Рибите рано осъзнават своето призвание и впоследствие работят в тази сфера, в която чувстват своята природа. Заради прекалената си чувствителност те нерядко приемат навътре забележките и коментарите на колегите си и началниците, заради което страдат.
Подходящи професии[i]: балетен танцьор, художник, музикант, режисьор, свещеник, рекламен агент, социален работник.

Източник: anna