Зодиите, които винаги казват истината в очите

Понякога е много трудно да казваш истината в очите на хората, особено когато тя не е приятна. Мнозина отвръщат остро, когато чуят нещо за себе си, което не им изнася. Следват скандали, с които не всеки има времето и желанието да се справя. За това и много от зодиите пестят истината в името на добрите взаимоотношения между хората. 

Да казваш истината е нож с две остриета, но да е премълчаваш – също не е най-добрият избор. Това са 2-те зодии, които не спестяват нищо:

Телец

Телците умеят в доста тесни граници да търпят и да „трупат“ впечатления… до момента, в който са се събрали толкова неща, че избухват и стоварват цял куп препоръки, упреци и съвети към най-близките си хора. Те не могат дълго да крият това, което мислят и винаги си създават проблеми. Истината боли и хората трудно се справят с прямотата на Телците и често пъти се получават конфликти.

Но представителите на тази зодия никога не искат да навредят с честността си. Те чувстват казването на истината като дълг, който винаги се оказва от полза за отсрещната страна. Очакват същото и от другите и много се тормозят, когато не го получават, а това се случва често. Телците казват истината, за да направят добро, за това не им се сърдете, а оценявайте честността им. Малко хора са като тях.

Дева

Девите имат нуждата непрекъснато да се бъркат в живота на другите и да дават съвети. За разлика от Телците те не трупат нищо в себе си, а си казват всичко в момента, в който си го помислят. Повечето хора приемат много остро прямотата им, защото не са особено тактични и не преценяват, че понякога обиждат с начина, по който се опитват да отворят очите на другите. Но и Девите не искат да навредят на никого, а просто обичат всички карти да са сложени на масата. Твърдо против лъжата са и това е основата на тяхната честност.

Те искат да покажат всички грешки, които околните допускат, за да ги предпазят от това да бъдат наранени на по-късен етап. За разлика от Телците, Девите реагират по-остро, когато някой се опита да им дава съвети или им каже някоя истина, която ги засяга. Те не очакват другите да са честни, защото смятат, че имат достатъчно трезва преценка в живота и нямат нужда от наставници. А това невинаги е така…

Източник: Актуално