Знаеш ли кой привлича богатство и гони стреса? Ние знаем!

Едно от най-магическите растения, използвано още в Древен Египет за защита от зли сили, привличане на просперитет и здраве е дафиновият лист.

В средите на окултистите у нас се твърди, че ароматната подправка може да привлече към нас завидно богатство. За да се случи това, старият магически ритуал гласи да сложите в едно от отделенията на портфейла си дафиново листо. Така то гарантирало финансовата обезпеченост на притежателя си.

Руският лечител Генадий Малахов обясни наскоро, че дафиновият лист освобождава невероятно количество стрес. Добавен в храната, той премахва злите намерения на обкръжаващите спрямо вас и намалява чувството за тревога. С него е свързан и един ритуал за изчистване на дома от негативни влияния.

„Поставете го в подходящ съд, в който да изгори безопасно. Запалете билката и излезте от стаята. След 10 минути дафиновият лист ще е изгорял напълно. Поради освобождаване на определени вещества, причинени от изгарянето, се подобрява атмосферата и се създава положителен поток на енергия. Дишайте дълбоко и нека миризмата да успокои тялото и духа“, казва Малахов.

Това растение в културата на средиземноморските народи се използва и за талисман на дома. Вярва се, че сложен над входната врата или тази към кухнята, защитава дома от зли сили, неприятности и болести.

В миналото дафинови листа са се прикрепвали към креватите на малките деца, като според този бабин обичай младенците били защитени от вредни влияния. Посадите ли дафиново дърво в двора на дома си, то ще носи щастие и благополучие в рода ви поколения наред.

Източник: bgred