Знаете ли колко струва любовникът?

Някои ловджии твърдят, че понякога бракониерството се услажда повече, отколкото законово разпоредената гонитба на дивеч.

Оказва се, че бракониерството в любовта също има своите сладострастия.

Връзките, които са започнали с неоторозираната кражба на чужд партньор, се оказват твърде многобройни за по-обраните разбирания на обществото. Оказват се и с доста разклатено здраве.

В защита на практикуваното задигане на чуждо другарче психолози, които се занимават с изучаване на човешката еволюция, твърдят, че това е заложено изначално в природата ни. С параметрите на последствията от тези уж неосъзнати въжделения към чуждия партньор се заема безстрашно психологът Джошуа Фостър.

По-малко отдадени, по-малко удовлетворени

Според него прелюбодейците, които са отнети под носа на бившите си изгори, са по-малко отдадени и са по-неудовлетворени в отношенията си изобщо. Обръщат повече внимание на романтичните алтернативи, които им се изпречат на пътя и са доста по-неверни от тези, които са приключили една връзка поради причина, различна от странична емоционална авантюра.

Чиста интуиция

Ако сте във връзка назаем, нека така я наречем, тогава не е лошо да впрегнете чистата интуиция на смяна. След като веднъж вече партньорът ви е хукнал с вас да дири неизмеримо щастие, зарязвайки някого след себе си, какво ще му попречи да направи и същото с вас.

Забележите ли понижена емпатия и загриженост не само спрямо вас, но и спрямо хората, които са ви близки, бъдете нащрек. Същото се отнася и ако усетите ниска мотивация, занижено контролиране на импулсивността и деорганизираност от страна на човека до вас. Със сигурност се задават неприятности в Рая, ако в чаршафите се настанят нарцисизмът, егоизмът и самовглъбеността. Ако избягва ангажираност от емоционален характер, в това число и сексуален.

Вкратце

Хората, които са „откраднати“ от предишните си партньори, имат склонност да бъдат по-социално пасивни. Не им пука дали са особено дружелюбни, дали са загрижени за околните и за колко безотговорни ги намират останалите. Освен това желанието за секс извън връзката е нещо, което ги занимава често, пък било то хипотетично, поне в началото.

И преди да се впуснете във връзка назаем, помнете, че любовното бракониерство не е полово разграничено.

––

63% от мъжете и 54% от жените са във връзка назаем.

Източник: mila