Знаете ли как да се предпазите от хора с негативна енергия?

Срещали ли сте някога “трудни” хора? Разговорите с тях са толкова тежки, че след пет минути, искате да отидете и да измиете ръцете си, та дори и да си вземете душ. Това усещане означава, че вие твърде лесно се поддавате на влиянието на чужда сила и е нужно да се борите!

Емпатия – способността да разпознавате и да чувствате емоциите на другите хора. Симпатия – чувство на състрадание към другите. Често съпричастността или емпатията означава, че абсорбирате голяма част от болката и страданията на другите и това може да ви повлияе неблагоприятно.

Ако сте били в една стая с отрицателен човек, знаете ли, че неговата енергия може да бъде токсична? Научете се да не поглъщате отрицателната енергия на другите хора – това е велико духовно умение.

5 начина да се предпазите от лошото влияние на другите хора.

1) Не забравяйте, че вие не можете да угодите на всички.

Ако някой ви се оплаква, не се опитвайте да му угодите. Така само ще привлечете енергията му към вас и ще ви накара енергийно да зависите от мнението му.

Не всеки ще ви харесва, но хората живеят на земята заради друга цел. Обичайте, на първо място, себе си – и ще създадете силово поле, което ще ви предпази от влиянието на чуждото мнение.

Също така не забравяйте, че няма как да промените всичко. Не се опитвайте да извършвате подобни мисии. Понякога най-доброто нещо, което може да направите, е просто да не поглъщате енергията, която хората изпращат към вас.

2) Предпазвайте се, ако каните други хора в живота си.

Вашите тяло, ум и непосредствено обкръжение са вашият храм. Кой мислите, че ги кани във вашия живот? Това открита покана ли е? Трябва ли да изчиствате кирливите ризи на хората или е по-добре да ходят с мръсотията в душата си?

Ако някой ви поиска парче хляб, той ще ви поиска и на следващия ден. Ако позволите на някой да остане за уикенда у вас, той след това ще се опита да остане за една седмица, а може и две! Аз веднъж си помислих, че жена ми е студена и стисната. Веднага след като я опознах, разбрах, че тя просто уважава себе си и своя дом и аз оценявам отношението й и го приех за свое собствено.

Страхотно е да бъдеш щедър, но има една тънка граница, която не трябва да се преминава, за да избегнете неприятности. Научете се да казвате “не”. Нормално е да го почувствате.

3) Спрете да обръщате внимание на гадняри.

Паразитите се нуждаят от домакин, за да оцелеят. Когато обръщате внимание на някой, вие му давате от своята енергия. Енергийните вампири ще крадат вашите мисли и ще намаляват вашия енергиен резерв. Някои хора ще се възстановяват благодарение на вашата енергия, а след това ще се насочат към следващата си жертва.

Приятелското рамо може би е нещо прекрасно, но отново имате нужда от граница, която никой не бива да пресича.

Може би другият човек ще ви залее с разочарованието си по време на работа, във взаимоотношенията си или дори ще ви се похвали за успешните си постижения. Всички тези емоции могат да ви изтощят и да променят живота ви не по най-добрият за вас начин.

Обичайте себе си, спрете хората и им кажете, че не сте готови да ги изслушате точно сега. Така вече няма да поглъщате токсична енергия.

4) Дишайте сред природата.

Отидете в природата, медитирайте, отпуснете се и дишайте. Очистете себе си и започнете физически упражнения. Движете се като пеперуда: внимателно, но бързо.

Дишането увеличава циркулацията на кръвта в цялото ви тяло и ви помага за предотвратяване поглъщането на енергията на хората около вас. Разхождайте се с увереност, вдигнете главата си нагоре и не позволявайте на никой да развали настроението ви.

Гъсеницата се храни с всичко около себе си и става мазна и неподвижна. След това обаче й е по-лесно да излети.

5) Поемете 100% отговорност за своите мисли и емоции.

Как вие се чувствате е 100% ваша отговорност. Вселената ви изпитва през целия ви живот. Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете как вашите мисли и очаквания се проявяват в една ситуация, която ви притеснява. Ами ако всичко зависи от вашето ниво на търпение, раздразнителност или състрадание?

Веднага след като поемете отговорност за своите реакции, вие се свързвате със себе си на по-дълбоко ниво. Създавате около себе си ситуация, която повишава нивото ви на енергия. Можете ли да се почувствате добре с този човек? Този човек добър ли е с вас? Вие заслужавате брилянтен живот и е време да го реализирате.

Защитете се от енергията на другите хора, като започнете с любов към себе си. Не забравяйте, че вие сте достойни за щастие и мир. Помнете, че вие сте най-добрият автор на вашето собствено енергийно състояние.

Източник: dnesnovinite