За магията на тениса

Тенисът е един от най-популярните спортове в света. Произлиза от Франция и превзема цяла Европа. Най-популярните турнири в днешно време са US Open, French Open, Wimbledon и Australian Open. В този спорт се подвизават едни от най-успешните и богати спортисти – Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович. Да не забравяме и нашето момче Григор Димитров.

Всеки един от нас може не само да се наслаждава на спорта по телевизията, но и да го практикува. За това ни е нужна само тенис ракета, ако ще го правим за удоволствие. За по-професионална игра имаме нужда и от обувки за тенис. Дори в България тези неща могат да се намерят на изгодни цени, редица магазини постоянно правят промоционални кампании за тенис екипировка.

Ако пък сме добри познавачи на спорта, можем да направим Efbet.bg регистрация и да спечелим нужните пари с уменията си.

Специалистите препоръчват този спорт за поддържане на добро здраве. Не само физическо, но психическо и емоционално. Това е едно от заниманията, които възпитават най-много дисциплина у състезателите.

Ето и някои други интересни факти:

– Хората, които практикува тенис по три часа всяка седмица имат значително намален риск от много животозастрашаващи болести.

– Проучванията показват, че ако играем тенис в добро настроение, ние имаме по-голям шанс да спечелим.

– Той изисква постоянно да бъдем фокусирани и нащрек, да имаме стратегическо мислене. Няма да се развие само нашето тяло, но и нашия мозък.

– При играта на тенис има както аеробно, така и анаеробно натоварване, което подпомага по-голямото изгаряне на мазнини.

Правилата на спорта са лесни, може да започнете с упражнения с ниско ниво на натоварване. Постепенно ще се потопите в света на жълтата топка и ще обикнете това, което правите.

След тежка тренировка, можем да пуснем тенис по телевизията и докато го гледаме да използваме своята Ефбет > Регистрация, за да печелим на живо.