За Коледа искам само спокойствие и няколко малки неща

Скъпи Дядо Коледа,

Вече съм голямо момиче и мога да си купя сама всичко онова, което искам. Нали се сещаш, говоря за материалното, за онова преходното, с което никой не си тръгва от този свят.

Знаеш ли какво е най-голямото ми коледно желание тази година? Обзалагам се, че никога няма да познаеш, защото може би не съм в списъка ти с послушните. Но все пак ще ти споделя – искам да ми е топло и спокойно на душата.

Защото празниците могат да бъдат коварни и изнервящи, и пълни с молове, шарени торбички, кредитни карти, Марая Кери, китайски украси, алкохол менте, блестящи рокли и фалшиви усмивки на измамно радостни снимки.

Ето защо за тази Коледа искам просто да ми е топло на краката и на душата. Да ухае на мандарини, да се съберем всички заедно, да ядем баклавата на баба, да гледаме онези брутално изтъркани коледни филми, да прочета нова книга, да имам време да ми е спокойно, да бъда в мир със себе си.

Коледа е константа. Тя ще дойде и ще мине, и догодина ще дойде пак. Празници винаги ще има, както и причини да бъдем добри… стига да го искаме. Но не винаги можем да усетим онова спокойствие и онази топлина, от която се нуждаем.

Ето защо за тази Коледа пожелавам на себе си и на всички само това – наистина спокойни и уютни празници, изпълнени с всички онези простички и банални неща, които всъщност имат най-голямо значение.

Бъдете с любимите си хора, оставете за малко смартфоните и всички проблеми и просто се насладете на хубавата храна, заслужената почивка и приятната компания – ето тогава идва истинското коледно чудо!

Източник: edna