За да имате идеална кожа на лицето е нужно да спазите тези 5 неща

Да, ти също можеш да имаш хубаво лице, без да е необходимо да използваш филтрите на мобилния телефон. Подготвили сме ти няколко трика, с чиято помощ да поддържаш кожата на лицето чиста и нежна.

Първото, което трябва да направиш, е да потърсиш козметика, която ще ти даде гаранция и която ще се адаптира най-добре към типа на кожата ти (суха, смесена, мазна и т.н.). Освен това можеш да изпробваш тези прости техники, които не изискват кой знае какви усилия:

Наспивай се

Сънят е изключително важен и не бива да се подценява. Ако спиш по-малко от осем часа на денонощие, кожата ти става бледа, суха и състарена. Липсата на достатъчно количество сън пречи на добрата хидратация на кожата и води до образуването на тъмни кръгове под очите. Вероятно ще се наложи да се откажеш от последното питие и да се прибереш малко по-рано, за да се наспиш. За сметка на това кожата ти ще бъде здрава и отпочинала.

Почиствай кожата си (наистина)

Друг съвет, който вероятно си чувала хиляди пъти, е да почистваш кожата си в дълбочина. Навярно в момента вътрешно си казваш, че го правиш. Сигурна ли си? Хубаво е да знаеш, че тампоните за грим са създадени за извънредни ситуации като пътуванията. Лицето трябва да се почиства не само сутрин, но и вечер, а свалянето на грима не е достатъчно, трябва да използваш и тоник. Тоникът почиства порите и подготвя кожата за нанасянето на следващ продукт – дневен или нощен крем, серум и т.н.

Хладилникът е твоят най-добър съюзник

Остави един свободен рафт в хладилника, на който да слагаш само козметика. Например, ако контурът за очи е студен, той незабавно ще облекчи тъмните кръгове. Същото важи и за маските: удоволствие е да се използват студени.

Масажирай кожата на лицето

Японците и корейците добре знаят, че лицевият масаж действа. Той подпомага кръвообращението, тонизира лицевите мускули, успокоява кожата и възвръща сиянието й. Трикът се крие в правенето на кръгови движения с върха на пръстите, от центъра на лицето към външността.

Избери добра основа

Основата е продукт, от който не можеш да се откажеш. Най-хубавото при нея е, че не оставя ефект на маска, осигурява идентичен тон на този на лицето ти и позволява на кожата да диша. Накратко, това, от което имаш нужда, е нещо като втора кожа.

Използвай тези лесни трикове всеки ден и бързо ще забележиш разликите.

Източник: BG-VOICE