Защо нощем се събуждаме по едно и също време

Ставането нощно време до тоалетна, за чаша вода е нещо съвсем нормално. Следваме своите физиологични нужди. Но случвало ли ви се е за определен период от време да се будите в един и същи часови интервал. Вижте няколко възможни причини за това.

Ако се събуждате между 23:00 и 01:00 часа

Според древната китайска медицина в този времеви период, енергийният меридиан на жлъчния мехур е активен. Тъй като той е отговорен за разграждането на мазнините в тялото, помислете за това как да промените менюто си, като заложите на по-здравословните мазнини и по-лека вечеря.

На емоционално ниво, според китайската медицина събуждането между 23:00 и 01:00 часа може да значи, че в себе си таите горчивина, негодувание, че осъждате нещо, някого.

Ако се събуждате между 01:00 и 03:00 часа

Това е енергийният меридиан, свързан с часовника на тялото и черния дроб. Това подсказва, че е важно да помислите за начина на хранене, да елиминирате преработените храни от менюто си, да внимавате с консумацията на кафе, захар. Помислете за детокс чайове. Ако се събуждате по това време на нощта, изпийте чаша вода.

От енергийна гледна точка, това ваше събуждане може да е свързано с емоциите, гнева, разочарованието. Помислете върху това кои са вашите източници на тези негативни енергии и ако е възможно се освободете от тях.

Източник: Днес.БГ