Запали дафинов лист в дома си и ще се изненадаш приятно!

Ако запалите дафинов лист в дома си, само след минути ще се разнесе благоуханен аромат, който ще повдигне духа ви, ще премахне умората и ще ви тонизира.

Вски дом има свой собствен аромат. Някъде мирише на парфюм или кафе, а другаде на домашно приготвена храна или топло мляко. Но има и домове, в които се усеща аромат на невероятна свежест и чистота. В същото време вие се чувствате много удобно там, защото това не е изкуствения мирис на освежителите за въздух.

Много е вероятно тези хора да знаят начинът, който е бил прилаган още от древните гърци и римляни. Те са използвали дафинов лист, не само в готвенето, но и за пречистване на помещенията от неприятни миризми и влага. За да направят това, те палили дафинови листа …

Между другото, ако правите тази процедура често, можете не само да се отървете от миризмата, но също така и да се предпазите от някои заболявания и да подобрите самочувствието си. Доказано е, че ароматът на дафиновия лист действа на организма отпускащо и болкоуспокояващо.

Дафиновите листа могат да предотвратят пристъпи на епилепсия, да преборят стреса, умората и безсънието. Това е свързано с факта, че тази подправка съдържа цинеол и специфични етерични масла, които освобождават дихателните пътища и способстват за отпускане на целия организъм.

За да почувствате върху себе си релаксиращия ефект само след десетина минути, запалете няколко сухи дафинови листа над подходящ съд. След известно време, вие ще почувствате приятна миризма, която бързо ще изпълни стаята.

Между другото, дафиновия лист е символ на чистота, успех и победа. Магическите свойства на растението са били забелязани още в древни времена. С помощта на дафинови листа се изпълняват различни ритуали за сбъдване на желания. Даже и днес, някои хора поставят клонка с дафинови листа в близост до входната врата като талисман.

Както се казва, водата не тече под лъжлив камък, така че не бъдете лениви и се опитайте да изпълните желанията си като използвате тази подправка. Напишете ги на дафинов лист и го запалете. Те задължително ще се сбъднат, ако вие сте положително настроени. Силата на мисълта прави чудеса, вярвайте във вълшебствата и всички ваши мечти ще се сбъднат.

Освен това, дафиновите листа са изключително ефективни в борбата с хлебарките. Миризмата на дафиновия лист ги отблъсква, при това средството е напълно безопасно за вашите деца и домашни любимци. Може да използвате пресни или сухи дафинови листа, но за най-добър ефект използвайте сухи, защото ароматът им е по-силен.

Полезните свойства на дафиновия лист е много трудно да се изброят. Той се използва в кулинарията, за медицински цели, в дома, като талисман и в други области. Ето защо винаги трябва да имате тази уникална подправка у дома си!

Източник: otbaba