Лековит сироп от коприва, която се използва за лечение на голям брой заболявания

Копривата е едно от най-здравословните растения, които съществуват и са на разположение на хората. Той се използва за лечение на голям брой заболявания, особено бъбречни заболявания и анемия.

  • Копривата е изключително богата на полезни вещества: белтъчини, карахиди, мазнини, калций, фосфор, желязо, витамини С, А, В2 и К, каротин, пантотенова киселина и много други.
  • Копривата е най-доброто растение за почистване и подобряване на кръвната ви картина.

Той има положителен ефект върху панкреаса и може да помогне за понижаване на кръвната захар, но също така може да лекува възпаления на пикочните пътища и да стимулира движенията на червата. Ето защо копривата се препоръчва, когато искате да изчистите организма си.

  • Копривата се използва често като средство за: пречистване на кръвта, анемия, ревматизъм, треска, прекомерно уриниране, туберкулоза, бронхит, заболявания на ставите, бъбречни камъни, зарастване на рани.
  • Ако имате ниски нива на желязо в тялото си и се чувствате уморени и стресирани, копривата е точно от това, от което се нуждаете! Копривата съдържа много желязо и успешно е била използвана при случаи на анемия. След известно време на използване на коприва, ще започнете отново да се чувствате енергични и в добро здраве.

 

Ако искате сами да я съберете и да подготвите тази рецепта, ви съветваме да го направите някъде на ливадите, в природата, далеч от града и цялата нездравословна промишленост.

Ето каква е рецепта, която е много просто и лесно да се направи.

Необходими съставки:

– 40 връхчета от коприва (за предпочитане от млади растения)

– 1 кг захар

– 3 литра вода

5 лимона

Подготовка:

Когато събирате коприва, трябва да сте внимателни и да вземете само горната част на коприва и трите листа под нея. Уверете се, че не събирате цялото растение.

След като наберете желаното количество коприва, измийте я няколко пъти. Измийте лимоните, нарежете го на филийки и ги добавете в съд, напълнен със 3 литра студена вода. Добавете след това копривата.

Покрийте контейнера и го оставете на стайна температура за най-малко 24 часа. След 24 часа разбъркайте и добавете захарта. Разбъркайте достатъчно дълго, докато захарта се разтвори напълно. Сместа е готова, поставете я в буркан, затворете я добре и я съхранявайте в хладилника.

Пийте я вместо вода и имайте предвид, че времето за консумация не е ограничено. Можете да пиете, докато сезонът на копривата и може да се изсуши за зимна употреба.

Източник:  За Жената