Задължително трябва да посетите тези няколко места в България! Ще се гордеете, че сте Българи, като ги видите!

България  една прекрасна страна, в която има четири сезона, планини, море, езера и язовири. Толкова много природни богатства на толкова малка площ. Има красива природа, китни градчета, богата история, спокойни плажове. Ето няколко идеи за места в България, които да посетите през 2017 година според сезона.

1.Зимни предложения

Планините ни наистина са изключително красиви през зимата. Ако имате късмет и условията са походящи определено ви препоръчваме да се разходите из Рила планина.

Разходка в Рила

Ако нямата възможност да стигнете до там можете да се качите до Камен дел на Витоша и да се насладите на чистия въздух, съчетан с красива гледка към града – Най-добрата гледка към София.

Витоша

А защо не и до самия Черни връх?

Витошки изгрев

В случай, че идеята за зимна планина не ви допада можете да се разходите из столичните улици. Ето и няколко предложения за места в София, които трябва да посетите.

НДК

2. През пролетта

През пролетта има толкова много места, които можете да посетите. Всичко разцъфва и започва да зеленее. На където и да се отправите няма да сбъркате. Можете да се впуснете в опознаване на водопади, защото тогава са най-красиви и внушителни, а может да се насладите и на градски туризъм. Добра идея са някои села в Родопите като Лещен, Делчево и Ковачевица.

Възрожденски села

В близост до София можете да посетите Гигинския манастир.

Гигински манастир

3.Лятото

Несъмнено през лятото се пътува най-много и всички дестинации са лесно достъпни. Тогава живота кипи и всички са се отдали активно на туризъм. Според нас най-добрите лятни предложения са двете „крайности“ – планина и море. Ако можете да ги редувате би било прекрасно.

Иракли е един от плажовете, който си заслужава да посетите.

Плаж Иракли

След като се наситите на „дивата природа“ там можете да отидете в Созопол или пък Несебър, където има и красиви плажове и красива история. Северното черноморие също не е никак за пренебрегване, защото там можете да посетите невероятни места, където не е пренаселено с туристи.

В случай, че предпочетете планина също няма да сгрешите. Горещо бихме ви препоръчали връх Мальовица, връх Вихрен. Ако искате нещо по-натоварващо връх Ботев е вашият връх.

Връх Ботев

А можете просто да се разходите из платото на Витоша или пък да посетите Урдините езера в Рила – много красива дестинация, която не е толкова комерсиална.

Урдини езера

4.Есен

През есента пътуанията са многоцветни. Всички места, които до момента ви предложихме могат да бъдат посетени през есента и да ги видите в една различна светлина. Освен това можете да се разходите до Пещера съева дупка или пък Проходна.

Пещера Съвева дупка

А защо не и до Русенския регион – Средновековния град Червен и Ивановските скални църкви.

Средновековен град Червен

Можете да се повозите на теснолинейка и да отидете до най-високата гара на балканите. Или пък да се порадвате на безлюдните морски плажове по черноморието.

Морски изгрев

А планината винаги може да бъде мястото, където да се откъснете и да се потопите в природата.

И така, България е толкова прекрасна и има толкова красиви кътчета, които можете да видите, че дори стотици статии биха били малко, за да обхванат всяко едно място.

Коя е вашата любима дестинация в България? 

Източник: sunrisinglife