Желатинът помага много за възстановяване на костите

Много от вас вероятно сте използвали желатинът за приготвянето на десерти и не сте имали и най-малката представа, че той може естествено да излекува хрущяла на коляното, бедрото и коляното.

Последните изследвания показват, че консумацията на желатин може ефективно да стимулира регенерацията на хрущялната тъкан, тъй като те имат една и съща структура.

В случай на повреден хрущял в коленете, бедрата или ставите, хората са изправени пред огромни предизвикателства, и като цяло животът им се влошава значително.

Ето защо, всичко, което трябва да направите, е да използвате този природен лек всеки ден. По този начин, вие също така ще предотвратите непоносимите симптоми на остеоартрит.

Желатинът е богат на протеини и съдържа 10 незаменими аминокиселини, в това число пролин и хидроксипролин, които насърчават мускулната регенерация. Освен това, за разлика от други продукти, които са богати на протеини, желатинът не съдържа мазнини и холестерол.

Този продукт е богат източник и на колаген – веществото, което участва в образуването на хрущялите, сухожилията, тъканите и костите.

Най-оптималният вариант е да приемате по 10 грама желатин на ден.

Източник: otbaba