Ето Как Да Изберете Перфектната Диня: Съвети От Опитен ФермерКой не обича диня? Този плод е един от най-предпочитаните в летните горещини, тъй като едновременно разхлажда, утолява жаждата, а вкусът му е превъзходен.

Спирайки се на пазара сред купчината дини или на щанда в магазина често си мислим, че ако не сме опитен фермер или търговец, избирането на добре узряла, сочна и сладка диня би било чист късмет. Но да не се оставяме на благоволението на късмета, особено в тази горещина.

В тази статия ще ви споделим няколко бързи съвета от опитните фермери, които ще ви помогнат да изберете най-добрата диня в живота си!

1.Огледайте за голямо жълто петно

То е познато като мястото, където динята зрее докато все още е свързана към почвата. Това място на узрялата диня винаги е добре оцветено в жълто или дори оранжево.Ако е бяло, то плодът не е узрял.

2.Потърсете “мрежи”

Тези кафяви петна означават, че пчелите многократно са докосвали опрашващите части на цъфтежа. Колкото повече опрашване, толкова по-сладък е плодът.

3.Дини  “момчета” и “момичета”

Много хора не знаят, че фермерите делят дините по пол. Например, “момчетата” са по-големи разбира се и имат продълговата форма. Те са и по-воднисти на вкус.”Момичетата” дини имат по-закръглена форма и са по-сладки.