Ето как без разходи можете да се сдобиете с ослепителна усмивка!

Искрящо белите зъби са мечта на всеки човек, който държи на добрия външен вид. Често неосъществима, заради високите цени за услугата в стоматологичен кабинет. А знаете ли, че можете да направите това и в домашни условия? Ето как можете да се сдобиете с ослепително бяла усмивка у дома.

Като начало преварете половин чаша вода. Охладете я, за да не ви изгори. Сложете в нея една с. л. сол и разбъркайте, за да се разтвори. Вземете четката си за зъби и я потопете в разтвора в чашата и изчеткайте зъбите си, както всеки друг път. Правете това два пъти на ден- сутрин и вечер, задължително след хранене.

В началото ще усетите малко дискомфорт в устната кухина, но това е докато свикнете. Соленият разтвор има свойството да укрепва зъбния емайл. Той премахва всички бактерии в устата и пукнатините по зъбите. В много райони на света соленият разтвор се използва, за да може да бъде освободена останалата между зъбите храна. С течение на времето ще установите ефективността на разтвора. Наред с изброените положителни ефекти върху зъбите, ще забележите и избелването с няколко тона.

Разбира се, няма как да очаквате резултат още след първото измиване. Необходимо е да правите това редовно поне месец. Веднъж седмично можете да практикувате измиване на зъбите със смес от 1 с. л. сода за готвене с малко сол и няколко капки ябълков оцет, разбъркани почти до пяна.

Източник: Prochetime.com