Ето какво наистина се случва с тялото, ако спрете да ядете хляб!

За или против глутена? Черен или бял хляб да консумираме, а ако изобщо го правим, по една или по половин филийка на хранене да хапваме? Темата за хляба е изключително специфична и противоречива, а понякога, целеустремени в уж здравословния начин на живот, забравяме колко необходими за организма ни са всички съставки, които се съдържат в хляба.

Подготвили сме ви един материал, който разказва какво се случва с тялото ни, когато спрем да консумираме хляб и хлебни изделия. Вижте какво се случва с тялото и пак си помислете, когато следващия път решите да се подложите на подобна диета.

Диетата на Ванга, с която можете да свалите килограми без да се налага да гладувате

1. „Разболявате се“ от т.нар. нисковъглехидратен грип, защото въглехидратите, които се съдържат в хляба, са основна движеща сила на мозъка. Когато го лишим от тази сила, то започва да търси други запаси като гликолена например, който е изграден от глюкозни остатъци и се образува в черния дроб и мускулите. Намалее ли той обаче, започваме да се чувстваме отпаднали и болни.

2. Спада рязко кръвната захар. Това може да се компенсира с прием на фибри и пълнозърнести храни, които се съдържат в конкретни видове брашно и хлебни изделия.

3. Рязко увеличаваме или намаляваме опасността от сърдечни заболявания. Така например рафинираните въглехидрати повишават нивото на омега-7 мастни киселини, което пък води до увеличаване риска от диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания. Пълнозърнестите храни правят точно обратното, което ги прави предпочитан избор.

4. Енергията спада. Това е свързано с намаляването на въглехидратите, защото те са двигателят за нашия организъм.

5. Поява на проблеми със стомашно-чревния тракт. Роля тук имат фибрите, които спомагат за добрата му работа.

6. Ставаме лениви. Това се дължи на спирането на въглехидратите, които водят до намаляване на серотонина и промяна на настроението. Това оказва влияние и върху способността да се движим повече, намаляването на енергията и отказа да извършваме каквато и да било физическа активност.

7. Течностите от организма ни изчезват. Още един проблем, свързан с намаляването на въглехидратите и смъкването на теглото. Това обаче не е истинското ни тегло, а само течностите, които източваме.

Източник: Vsyakajena