Ето какво е поверието за калинка влязла у дома! Всеки трябва да го знае…

Калинките присъстват в суеверията на много страни. Малката буболечица се счита за символ на късмет, благоденствие и щастие. Ако калинка кацне върху ръката ви, пожелайте си нещо – дребничкото насекомо ще го изпълни. Какво обаче да очакваме от Съдбата, когато започнем да намираме калинки навсякъде у дома?

Присъствието на калинка в жилището е добро знамение. Не ги убивайте и не ги изхвърляйте – само ще избягате от късмета си, категорични са езотериците.

Според стари вярвания калинките са орисници, които ще донесат на дома и семейството здраве, добри новини и много щастие. Те никога не се появяват случайно във вашето жилище.

Идват да ви отворят очите за нещо – това може да е някаква истина или просто хубаво събитие, което вие не забелязвате. Калинката може да предвещава и ново начало за някой от членовете на домакинството. Ако пък в дома има болен човек, това значи, че той ще се избави от заболяването.

Калинка е влязла в дома ви? Ето какво да очаквате
Когато видите калинка, не забравяйте да преброите точиците по нея. Казват, че техният брой е равен на месеците, които ви остават до щастливо значимо събитие. Ако калинките са повече от една, означава, че радостната вест ще касае и близките ви, а не само вас.

Източник: Sanovnik