Ето защо нося България в сърцето си и твърдо заявявам: Горда съм, че съм българка!

В днешно време много хора биха се срамували да се нарекат българи и се питам защо? Не мога да намеря отговор на този въпрос. Нима сме по незначителни от другите народи? Нима не знаем истинската си история?

Много хора ще си помислят, че си измислям или че аз съм тази, която не знае историята ни, но всъщност мога да твърдя, че аз съм една от малкото, която знае нещо повече!

Това, че държавата ни е в такова състояние е само и единствено наша вина! Защо преди не е било така? Защо в историята ни няма такова положение, нито при хан Аспарух, нито при хан Тервел, нито при хан Крум или Омуртаг, княз Борис I до цар Симеон II.

Тези, които ни управляват, са само там заради парите, а не заради нас- народа, и всеки е наясно с това. Ако няма хора, не може държавата да съществува. Нима Васил Левски, Христо Ботев, Паисий Хилендарски, капитан Петко войвода, Любен Каравелов, Георги Бенковски, Георги Рaковски и много други, чиито именa трябва да се помнят и на чийтo дух трябва да се подрaжава, са живели напразно? И ще кажете, че ви карам да имигрирате? И ще кажете какво правим ние тук, щом от нас зависи? И ще кажете коя съм аз така да говоря?

И сега аз ще ви кажа – не ви карам да имигрирате, а само да си отворите очите, и не само да гледате, а и да действате. Ние сме тука само и заради „управниците“ на държавата ни, която толкова пъти е била създавана и въстановявана. Тука сме за по-добро бъдеще и за по-добър живот, но забравили ли сме нашата родина, нашата татковина?

Какво всъщност знаете за България? Запитвали ли сте се колко пъти България е падала от гърци, турци и колко пъти се е изправяла? А колко пъти е печелила битки – на връх Шипка, при Онгъл, Ахелой, Одрин, тутранските битки, дойранската епопея, македонска шипка и много други!

Защо ни залъгват, че България е създадена 681 година? За това, защото има цели 28 регистрирани в света държави(2) с име „България“ и първата е била във Азия ли?! Ще питате защо тогава България е в Европа – и пак ще ви кажа. България е в Европа, защото старите българи са търсили земя, достойна за държава – плодородна почва и умерен климат. Пълноводни реки, море и планини. Ще кажете, че и в другите държави има почви и реки-да, но няма такива като българските! И ще кажете от къде знам аз това? Пак ще ви дам отговора!

Огледайте се хора, всичко е пред очите ви, нима не знаете Стара планина, Рила, Пирин? Нима не знаете Дунав, Искър, Марица или Странджа? Нима не сте виждали сняг или горещо слънце, цъфнали дръвчета и есенни листа? Черни, ливадни, канелни, сиви и други почви? Широколистни, иглолистни – червени, зелени, жълти и тъмнисти гори? Ами морето? Нашето Черно Море! Всичко това е в нашата „очертана“ България. Ами за частите останали в Румъния, Сърбия, Македония, Турция или Гърция? Колко още земя имаме някъде там.

Ние сме един от най-стария народ, наследници на траки и славяни. И ще питате това пък от къде знам? И пак ще ви кажа. Там, във една библиотека в Иран има над хиляда тома книги(3) за България. Представете си колко страници са това, какво пише там за нас. И пак ще питате от къде знам това?
Няма да ви отговоря този път, само ще чакам деня, в който всички тези книги ще бъдат приместени във нашата татковина и всяко нещо ще излезне наяве. Дано да доживеем, за да чуем със собствените си уши и да прочетем със собствените си очи тази нашата, истинската история. И ще питате защо ви казвам всичко това? И ето го отговора:

Защото има хиляди причини да си горд, че си българин, защото никоя друга страна няма такава история, никое друго място не би те оставило без дъх, както Белоградчишките скали, Нос Калиакра, Язовир Въча, крепостта Овеч, Седемте Рилски езера и много други места в България.

Ами традициите? Колко от вас ги спазват, както трябва? Именни дни, почитания на Господ, традиции за природата, почитане на националните ни герои и много дурги?

Ние сме БЪЛГАРИ!

Не сме гърци, французи, албанци, а сме българи! Нека да се спазва Великден на българските дати, защото като момиче живеещо в Лондон, имат други дати, но те не ме интересуват, трябва да почитаме нашите дати и обичаи. Нека да се спазва и хвърлянето на кръст в реката на Йордановден и много други традиции, които ни отличават от останалите народи. Нe трябва да понижаваме духа, самочувствието или традициите, само защото България е в затруднено положение. Бъдете себе си, бъдете българи!

Нека да не губим тази нравственост, която не веднъж е изненадвала света, нравствеността, която не включва наркотици, изоставяне на децата в болницата след раждането им или в някоя кофа за боклук, убийства, насилие, вандализъм, проституция и много други негативни действия.

Нека бъдем добри и да докажем на света, че можем и правим правилното нещo, защото ние сме българи и трябва да пазим духа на нашите предци, герои и всички други, които са дали и все още дават всичко от себе си. Сигурна съм, че измежду вас всички, които четете това имате все още същата нравственост- нравственост на българи. Природа, традиции, обичаи, български дух, история, нравственост….

Ето защо нося България в сърцето си и твърдо заявявам: Горда съм, че съм българка!

Източник: dama